Patronul echipei FC Argeș și șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor au fost arestați

219

Articole recomandate

Finanțatorul echipei FC Argeș, Cornel Penescu, președintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC din Pitești, Liviu Făcăleață, și fostul director al OPC Argeș, Cristian Libertatu, au fost, ieri, depuși în arestul IPJ Argeș.
Procedurile de introducere în arest au durat mai mult decât deliberările magistraților și toți cei patru arestați au fost urcați în aceeași dubă. Înainte ca Penescu să fie urcat în dubă, câțiva fani din galeria alb-violetă i-au adresat câteva cuvinte de încurajare și i-au promis că nu îl vor lăsa la greu.
Întrebat dacă i se pare corectă decizia de arestare și dacă se consideră pericol social, finanțatorul echipei FC Argeș, Cornel Penescu a răspuns: "Nu îmi vine să cred. Probabil că sunt un pericol social dacă așa a considerat instanța".
Cele patru persoane, acuzate de dare de mită sau de luare de mită, au fost arestate preventiv ieri, pentru 29 de zile. Avocații finanțatorului de la FC Argeș, Cornel Penescu, și președintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, au depus, ieri, recurs la decizia de arestare preventivă a clienților lor. La fel au procedat și apărătorii celorlalți doi inculpați, directorul hipermarketului PIC din Pitești, Liviu Făcăleață, și fostul director al OPC Argeș, Cristian Libertatu.
Patronul FC Argeș, Cornel Penescu, este cercetat de procurorii anticorupție pentru trei infracțiuni de dare de mită, iar președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracțiuni de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA remis ieri.
În comunicat se arată că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești efectuează cercetări penale față de Cornel Penescu, acționar majoritar la Clubul de Fotbal FC Argeș Pitești și acționar și asociat la SC "PIC" SA Pitești și la alte societăți comerciale, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată.
Mai este cercetat Liviu Ilie Făcăleață, persoană din anturajul lui Penescu, în sarcina căruia s-a reținut o infracțiune de dare de mită și o infracțiune de complicitate la dare de mită în formă continuată.
Gheorghe Constantin este acuzat de două infracțiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată, iar Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș, de o infracțiune de luare de mită.
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că Penescu a remis direct, în două tranșe, suma de 290.000 de lei lui Gheorghe Constantin, pentru ca acesta, în calitate de președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal, să delege arbitri agreați de patronul FC Argeș la meciurile disputate de Fotbal Club Argeș în sezonul 2008 - 2009 și pentru a promova în Lotul A un arbitru protejat de acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5535 secunde