Condițiile din închisorile românești, criticate de Consiliul Europei

120
Condițiile din închisorile românești, criticate de Consiliul Europei - dddd-1583497102.jpg

Articole recomandate

Comitetul de miniștri al Consiliului Europei cere României, într-o decizie adoptată la reuniunea trimestrială din 3-5 martie, să amelioreze condițiile din închisori și arestul preventiv, transmite Agerpres.

Comitetul, care supervizează aplicarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), s-a pronunțat în cazul Rezmiveș și alții și grupul Brăgădireanu împotriva României, în care reclamanții s-au plâns în special de condițiile de detenție în diferite unități penitenciare sau centre de arest preventiv ale poliției. În speță, organismul european a cerut autorităților de la București să ia toate măsurile posibile pentru respectarea cerințelor Articolului 3 al Convenției Europene a Drepturilor Omului și să folosească toate căile legale și jurisprundența referitoare la răspunderea statului pentru a asigura compensații până la adoptarea reformelor necesare în sistemul de detenție.

Comitetul și-a exprimat regretul față de absența oricărei perspective de implementare a unui sistem eficient de compensații pentru îndeplinirea obligațiilor României conform articolelor 13 și 46 ale Convenției, după abolirea mecanismului de compensații prin reducerea pedepselor cu închisoarea.

În același timp, Comitetul observă că guvernul de la București nu poate prezenta un nou plan de acțiune conform asigurărilor oferite la precedenta reuniune pentru drepturile omului, deoarece mandatul executivului a încetat după o moțiune de cenzură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6036 secunde