Conducerea DGIPI, acuzată de DNA că a cheltuit banii de misiuni pe protocol

194
Conducerea DGIPI, acuzată de DNA că a cheltuit banii de misiuni pe protocol - conducerea-1472488172.jpg
Rareș Văduva, șeful Departa-mentul de Informații și Protecție Internă, a ajuns ieri dimineață la DNA, fiind pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului, deturnare de fonduri, abuz în serviciu și obstrucțio-narea justiției. Dosarul ar fi disjuns din dosarul în care sunt anchetați Gabriel Oprea și fostul șef al DGIPI. 


El a părăsit sediul DNA după circa jumătate de oră. Șeful DGIPI a venit însoțit de avocatul său. Deocamdată nu este cunoscută calitatea în care a fost chemat să dea declarații în fața procurorilor DNA. 


La intrarea în DNA, Rareș Văduva nu a dorit să facă declarații în legătură cu dosarul în care a fost citat. El a spus doar că nu știe în ce calitate a fost chemat. Comisarul șef de poliție are 40 de ani și, înainte de decembrie 2014, când a fost numit adjunct în conducerea DGIPI, a fost ofițer SRI. De la începutul anului, după destitui-rea chestorului Nicolae Gheorghe, Rareș Văduva a preluat conducerea DGIPI, scrie digi24.ro.


Potrivit DNA, în perioada 2014 - 2015, persoane cu funcții de condu-cere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I) au apro-bat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinația unor sume de bani ce erau alocate pentru cheltuieli operative ale D.I.P.I. 


Astfel, banii ce urmau să fie folosiți pentru acțiuni sau misiuni cu caracter informativ-operativ au fost îndreptați către cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituției. În acest sens, necesitatea efectuării unor cheltuieli operative a fost atestată în mod fals. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 August 2016
Stire din Eveniment : George Copos, la DNA
Pagina a fost generata in 0.6536 secunde