Procurori trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție

233
Procurori trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție - dna-1469450976.jpg
Costin Iulian Văduvan a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, după ce este acuzat că în timp ce era prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia a luat mită și a spălat bani în formă continuată. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2007-2012, în timp ce îndeplinea funcția de prim-procuror, a pretins și a primit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, carburant auto pentru alimentarea autoturismelor pe care le deținea, cuantificat la 9.819,69 litri în valoare totală de 46.863,79 lei, precum și sume de bani în cuantum de 105.815,67 lei. 


În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului mai multor bunuri mobile ce aparțin inculpatului Văduvan Iulian Costin. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. 


Procurorii DNA și-au trimis un alt coleg în judecată, sub control judiciar. Este vorba de Eduard Traian Nedelcuță, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, acuzat de luare de mită și trafic de influență. În rechizitoriu se arată că, în cursul lunii 2014, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta, denunțători în cauză, promisiunea oferirii sumei de 10.000 euro. Pentru acești bani, magistratul ar fi fost de acord să obțină o situație juridică favorabilă rudei denunțătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă de omor într-o infracțiune cu limite de pedeapsă mai mici – loviri sau alte violențe sau vătămare corporală.


În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpata Costache Mioara Damiana un acord de recunoaștere a vinovăției, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la luare și dare de mită și complicitate la trafic și cumpărare de influență. În prezența apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6141 secunde