Conduceți pe ploaie? Iată ce vă sfătuiesc polițiștii de la Rutieră

309
Conduceți pe ploaie? Iată ce vă sfătuiesc polițiștii de la Rutieră - sfaturi-1462716515.jpg
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să păstreze distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. 


De asemenea, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de șosele. 


Vântul afectează buna desfășurare a traficului rutier, așadar, șoferii trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6612 secunde