Conflict de interese la spital. A fost sesizat Parchetul

Marţi, 04 Februarie 2020
144
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la posibila încălcare de către Corneliu Botez, fost comandant - manager al Spitalului Clinic de Urgență Militar "Dr. Iacob Czihac" Iași, a dispozițiilor privind regimul conflictelor de interese în materie penală. ANI susține că Botez a scos la concurs un post de medic primar la spitalul militar din Iași, pe care tot el l-a câștigat, transmite Agerpres.

Astfel, potrivit unui comunicat al ANI, în perioada exercitării funcției de comandant-manager, Corneliu Botez a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, precum și acte privind organizarea și desfășurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis. Corneliu Botez a obținut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deținerii funcției de medic primar, specialitatea medicină internă.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în acest caz, având indicii că fostul comandat al spitalului a săvârșit infracțiunea de conflict de interese, prevăzută de dispozițiile art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

Pagina a fost generata in 0.313 secunde