Constanța, fieful tâlharilor și hoților din buzunare

811
1
Constanța, fieful tâlharilor și hoților din buzunare - fondbilantpolitie-1359133915.jpg

Articole de la același autor

Străzile Constanței sunt din ce în ce mai nesigure. O demonstrează inclusiv bilanțul realizat de Poliția Constanța privind activitatea desfășurată în 2012: au fost comise mai multe tâlhării, mai multe furturi din buzunare, mai multe locuințe au fost sparte și mai multe firme jefuite. 

Anul 2012 a fost unul plin pentru polițiștii constănțeni. "Pe parcursul anului 2012, activitatea Poliției Constanța a fost marcată de o situație operativă deosebit de complexă și evenimente importante, care au determinat intensificarea activităților polițiștilor constănțeni pentru asigurarea unui mediu de securitate, de liniște și ordine publică în întreg județul (sezonul estival, alegerile locale și parlamentare, referendumul)", ne-au declarat reprezentanții instituției. Per total, cifrele ilustrează o scădere a fenomenului infracțional, fiind înregistrate mai puține sesizări anul trecut decât în 2011. Cu toate acestea, polițiștii admit că sunt destule capitole unde s-au constatat creșteri.

Unul dintre cele mai importante, și a putut fi cu ușurință constatat de constănțeni, vizează infracțiunile stradale. "Se constată ușoare creșteri în cazul infracțiunilor de loviri și alte violențe, cu 336 infracțiuni mai mult față de 2011, în cazul infracțiunilor de furt s-au înregistrat cu 492 mai multe infracțiuni decât anul precedent etc", au continuat polițiștii.

Peste 600 de tâlhării

O creștere semnificativă s-a constatat, însă, în ceea ce privește tâlhăriile. Astfel, au fost comise peste 600 de tâlhării, cu preponderență în municipiul Constanța, cu aproximativ 200 mai mult decât în anul precedent. De altfel, au fost zile când polițiștii erau sesizați de comiterea a două sau trei astfel de fapte.

De remarcat, însă, că și numărul infractorilor reținuți pentru comiterea acestor fapte a fost ridicat. "Pot spune că au fost peste o sută de tâlhari prinși, care au ajuns după gratii și care mai au și fapte pe care nu le-au recunoscut. Pe de altă parte, sunt convins că o parte din fapte, care au rămas încă nesoluționate, au fost comise de persoane din rândul celor fără adăpost", ne-a declarat comisarul șef Gheorghe Lupșă, șeful Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Constanța.

De ce sunt mai multe infracțiuni?

"Lipsa elementului polițienesc din stradă își spune cuvântul. Acesta este factorul de bază, apoi, alți factori mai sunt și sărăcia, dar și substanțele etnobotanice", a afirmat comisarul șef Gheorghe Lupșă.

Mai mult furturi din buzunare

Creșteri s-au înregistrat, de asemenea, și în ceea ce privește furturile din locuințe - deși nesemnificativă, fiind comise doar cu zece furturi mai mult decât în 2011! -, dar și din societățile comerciale, din buzunare și poșete, sau din bancomate.

Fetele nu mai sunt violate, o fac de bunăvoie!

Pe de altă parte, au fost constatate mai puține cazuri de viol. "Se observă, însă o creștere a infracțiunilor de raport sexual cu un minor", a completat polițistul. Altfel spus, minorele au consimțit la actul sexual, dar se întocmește dosar penal partenerului, dat fiind că fetele nu au împlinit vârsta majoratului.

Mai puțini bani furați

În ceea ce privește infracțiunile financiare, polițiștii spun că au întocmit peste 1.500 de dosare penale, iar 855 de persoane sunt cercetate penal (dintre acestea 85 au fost prinse în flagrant). Una din preocupările polițiștilor a fost recuperarea prejudiciului, procentajul recuperat ajungând la 75%.

Comentează știrea

Sorin
26 ianuarie 2013
Declansam razboi hotilor

Adica sa nu poti merge linistit pe strada,sa nu te poti bucura de viata,sa fii mereu in stare de alerta,de tensiune,toate astea pentru ca niste bipezi umanoizi ne pot oricand agresa si au ,,drepturile omului''...Astia nu se opresc decat daca baga cineva frica in ei,dar pe bune! Oare cine va face asta si cand?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Fun : Cum te fură vecinul cu politețe
Pagina a fost generata in 2.0061 secunde