Departament online la Guvern pentru date de interes public

173

Articole de la același autor

Până la sfârșitul lunii martie, Guvernul României va avea un departament de servicii online și design, care va integra datele de la diferite instituții și va oferi informații de interes public. 


Potrivit consilierului premierului Ponta, Radu Puchiu, departamentul de servicii online și design va avea sub 30 de angajați și va reuni personalul care în acest moment lucrează la departamentele IT ale Executivului. "Trebuie să înființăm un mecanism pentru a valorifica datele pe care le avem în acest moment, totul pentru a le putea pune la dispoziția publicului. Dorința noastră ca și departament ca și zonă centrală este să punem presiune pe administrațiile locale să strângă aceste date, să le standardizăm pentru a putea lucra cu ele. Componența principală a acestui departament este să ofere servicii online de date", a declarat Radu Puchiu.

El a precizat că în acest serviciu online ar putea fi date precum câte posturi sunt vacante în sectorul public.

"De ce să nu ne gândim la o modalitate de a aplica sau de a ține concursurile de angajare tot online? De asemenea, un alt tip de date pe care le strângem și le putem face publice sunt de exemplu câți angajați sunt în sistemul public, pe toate cele trei categorii, demnitari, funcționari publici și personal contractual", a mai spus Puchiu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3447 secunde