CONSTANȚA ÎNSÂNGERATĂ. Suntem pe primul loc la accidente rutiere mortale. Vezi aici de ce se moare pe șosele!

4338
4
CONSTANȚA ÎNSÂNGERATĂ. Suntem pe primul loc la accidente rutiere mortale. Vezi aici de ce se moare pe șosele! - statitsticaneagra-1354610241.jpg
Constanța se află, și anul acesta, în "topul" celor mai sângeroase județe din țară. De la începutul anului și până în prezent, 79 de oameni și-au găsit sfârșitul pe drumurile constănțene. Statistica arată că "ne putem mândri" cu locul doi, după capitală, la capitolul tragedii, având la activ aproape 1.200 de accidente. Bilanțurile polițiștilor sunt cutremurătoare. 


Potrivit statisticilor polițiștilor constănțeni, principala cauză a accidentelor rutiere este neadaptarea vitezei la condițiile de drum. 

Un astfel de incident nefericit s-a petrecut ieri noapte, la Constanța. Daniel Dorot, de 34 de ani, din Nisipari, conducea o Dacie pe drumul național 22 C, dinspre Poarta Albă spre Castelu. Bărbatul se afla în mașină cu ceilalți doi frați ai săi, Florin Adrian Dorot, de 13 ani și Emanuel Dorot, de 33 de ani, și cu un alt prieten, Viorel Radu, de 20 de ani.

La un moment dat, din cauza neadaptării vitezei la condițiile meteorologice, șoferul Daciei a pierdut controlul mașinii, a părăsit partea carosabilă și s-a izbit violent de un copac.

În urma impactului, mezinul familie, Florin Adrian Dorot, a decedat pe loc. Ceilalți trei pasageri ai Daciei au scăpat doar cu zgârieturi ușoare.

După accident, șoferul mașinii a refuzat să sufle în aparatul Drager pentru stabilirea alcoolemiei. Acesta a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice.

Polițiștii așteaptă, în cursul zilei de azi, rezultatele probelor.

79 de morți de la începutul anului

Minorul de 13 ani care și-a pierdut viața, ieri noapte, a fost cel de-al 79-lea suflet trecut în neființă în urma accidentelor rutiere, de la începutul anului și până în prezent.

Conform polițiștilor, în acest an au avut loc nu mai puțin de 1.189 de accidente rutiere grave, sol-date cu 79 de persoane decedate. De asemenea, 120 de victime au fost rănite grav, iar 1.360 de persoane au ajuns la spital cu răni ușoare.

Principala cauză a accidentelor rutiere

Accidentele rutiere se petrec, potrivit tuturor statisticilor, din cauza neatenției în conducere și a neadaptării vitezei la condițiile meteorologice. Urmează pietonii indisciplinați, șoferii care nu acordă prioritate pietonilor și, bineînțeles, viteza.

Majoritatea șoferilor de pe șoselele noastre se urcă la volan spunându-și că lor nu li se poate întâmpla nimic. Această gândire este total greșită.


Comentează știrea

comisar Dancu
4 decembrie 2012
Chiar asa ?!?

"Potrivit statisticilor polițiștilor constănțeni, principala cauză a accidentelor rutiere este neadaptarea vitezei la condițiile de drum." Apoi mai jos in articol mai zici de conditii meteo/netentie/indisciplina/etc...,dar niciodata nu aud spuneti ca drumurile nu sunt adaptate la nivelul masinilor si la numarul lor din aceste vremri. Acum vreo 12 ani ne zicea un mare idiot, ca nu avem nevoie de autostrazi... Apoi acel idiot a ajuns chiar presedinte si iata ca a gasit in constructia de autostrazi o finantare a familiei sale si a celor care-l sustin , iar pentru autostrazi s-au facut doar studii de fezabilitate, iar cu banii cheltuiti le faceai peste Marea Neagra... V-ati dat seama ca este vorba de Basescu,betivul turnator, priceput in toate: economie,politica externa,aparare nationala,agricultura,constructie case si de poduri(Maracineni !!!)etc...

constantean
4 decembrie 2012
pt "comisar Dancu"

Aberezi retardatule! cu autostrazi sau fara, romanul cocalar isi ia masina scumpa si crede ca e stapanul soselelor...lipseste cu desavarsire educatia si bunul simt!!!! de ce nu ai ajuns tu presedinte desteptule??? de incapabil, iti spun eu!!

Alin
4 decembrie 2012
Soferii p....ii

Cand vrei sa conduci prudent, cu bun simt, te alegi permanent cu claxoane si tot felul de semne din partea multor debili imputiti care se simt deranjati ca nu mergi si tu ca idiotul,ca nu fortezi culoarea la intersectii,ca nu te bagi in depasiri de cacat, si altele. Extrem de multi soferi au probleme grave cu capul si foarte multi sunt si inarmati cu tot felul de chestii cu care te ameninta.Corect ,si drumurile sunt proaste dar participantii la trafic, au sigur si ei defectiuni grav in capatani.

Mirela
4 decembrie 2012
Tot soferi ai P...ii

Draga Alin, ai spus exact ce gandesc si eu!! Foarte adevarat si deloc exagerat.

Răspuns la: Soferii p....ii
Adăugat de : Alin, 4 decembrie 2012
Cand vrei sa conduci prudent, cu bun simt, te alegi permanent cu claxoane si tot felul de semne din partea multor debili imputiti care se simt...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3085 secunde