Constanța nu mai este în topul preferințelor traficanților de carne vie

295
Constanța nu mai este în topul preferințelor traficanților de carne vie - traficpersoanesursamedium-1584730063.jpg

Articole de la același autor

Numărul celor care ajung victime traficului de persoane a crescut în 2019 comparativ cu anii anteriori. Aceasta este concluzia Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) prezentată într-o "Analiză succintă privind traficul de persoane în 2019", făcută publică luna aceasta. Astfel, potrivit datelor oficiale, anul trecut au intrat în atenția specialiștilor 698 de victime ale traficului de carne vie, înregistrându-se o creștere cu 28,8% față de 2018. Și la nivelul județului Constanța se constată o creștere – de la 21 de persoane traficate, în 2018, la 25 de persoane traficate anul trecut – dar județul de la malul mării nu se mai află în topul privind județele – sursă pentru victimele acestei infracțiuni. În schimb, principalele județe de unde provin victimele exploatării sexuale și prin muncă provin din Dolj, Iași și Bacău.

"Relația cu recrutul se bazează în continuare pe existența încrederii victimelor în cunoștințe și prieteni – 45,5%, însă îngrijorătoare este creșterea în raport cu anul 2018 a încrederii în persoane necunoscute lor – 29%", au atras atenția specialiștii în lupta împotriva traficului de persoane.

Totodată, oamenii legii constată că traficanții nu mai scot peste graniță victimele, precum în anii anteriori, ci preferă să le exploateze pe teritoriul României. Cât privește exploatarea peste hotare, Germania se află pe primul loc, înaintea Angliei, Spaniei și Italiei, care dețineau "supremația" în anii anteriori. Iar exploatarea sexuală a fost, și în 2019, principala formă de exploatare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3092 secunde