Constanța, printre cele mai periculoase orașe din țară

394
2
Constanța, printre cele mai periculoase orașe din țară - fondconstanta-1414169230.jpg

Articole de la același autor

La instanțe și parchete a avut loc Ziua Porților Deschise. Sute de elevi și studenți au stat de vorbă  cu magistrații și procurorii constănțeni, fiind curioși despre cum se decide vinovăția unui inculpat, dar și despre cele mai grele dosare din acest an. Astfel, elevii și studenții au aflat că județul nostru este printre cele mai aglomerate, din punct de vedere al infracționalității. 


La parchetele și instanțele constănțene a avut loc, vineri, Ziua Porților Deschise, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europene a Justiției Civile. Prin urmare, sute de elevi și studenți au avut prilejul de a sta la discuții cu procurorii și judecătorii constănțeni, de a vizita parchetele de pe lângă instanțele constănțene, Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel Constanța, dar și sălile de judecată și birourile grefierilor și judecătorilor. De asemenea, ei au avut ocazia să viziteze arestul de la instanțele de judecată, unde sunt ținute persoanele aflate în arest preventiv și ale căror procese sunt pe rol. 


Judecătorii au răspuns onest 
Procurorii și judecătorii au discutat deschis cu elevii și studenții care le-au trecut pragul și au încercat să le arate atât părțile bune ale sistemului judiciar din România, cât și neajunsurile lui. Vizitatorii s-au arătat interesați și curioși vizavi de activitățile care au loc în cadrul acestor instituții, care au rolul să țină în frâu infracționalitatea și să impună respectul față de statul de drept. Pe de altă parte, elevii și studenții au fost curioși să afle cum stă județul Constanța la cazurile grave de trafic de droguri, de persoane și criminali. Astfel, aceștia au aflat faptul că magistrații constănțeni au instrumentat dosare cu capturi record de 1,5, respectiv 4 tone de cocaină și că au destructurat multe rețele specializate pe traficul de droguri. Elevii de liceu au fost extrem de interesați să afle care a fost pedeapsa maximă pe care a dat-o un judecător, de când profesează. 


"Cea mai grea pedeapsă pe care am dat-o a fost de 30 de ani de închisoare pentru un omor deosebit de grav", a fost răspunsul pe care l-a dat judecătorul Lucian Lică din cadrul Tribunalului Constanța. În plus, elevii și studenții au aflat faptul că județul nostru este unul dintre cele mai periculoase din țară, cu mulți infractori și cu spețe de o complexitate deosebită. 


Supraaglomerați cu dosare 
Și procurorii parchetelor constănțene (de pe lângă Judecătoria, Tribunalul, Curtea de Apel Constanța și parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia) au fost, vineri, bucuroși de oaspeți. Aceștia le-au arătat celor interesați cum se lucrează  într-un parchet și câte mii de dosare există, în fiecare an, pe masa fiecărui procuror. Astfel am aflat faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța rezolvă, pe an, aproximativ 3.000 de dosare, în timp ce Parchetul Curții de Apel, cam 1.500 de dosare. "Liderii" dosarelor rezolvate sunt procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care "dau gata" aproximativ zece mii de dosare pe an. 


Comentează știrea

iulia
25 octombrie 2014
locuri sigure

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

MUNCA LA DOMICILIU
26 octombrie 2014
MUNCA LA DOMICILIU

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi.Cerinte: – cunostinte minime PC – necesar calculator cu conexiune internet – varsta minima 18 ani – rabdare,seriozitate Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste,incepe sa lucreze. Solicitati detalii trimitand "info" la adresa de mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6739 secunde