Constanța, terorizată de hoții cu caș la gură

805
Bandele de minori terorizează Constanța. Tot mai multe spargeri, indiferent că sunt de locuințe, de societăți comerciale sau de mașini, sunt comise de copii.

De exemplu, în noaptea de duminică spre luni, trei copii, cu vârste între 12 și 13 ani, au spart un magazin din centrul municipiului Constanța, de la intersecția străzilor Ștefan Mihăileanu și Țepeș Vodă. Oamenii legii au fost sesizați în jurul orei 2,30, iar micii hoți au fost găsiți în apropierea unității prădate. Aveau la ei peste 50 de pachete de țigări, de diferite mărci, furate din magazin.

Un alt dosar în care autorii sunt minori este în lucru la Poliția Năvodari. Aceștia au surprins, duminică seara, în jurul orei 21,00, patru copii, cu vârste între 14 și 16 ani, în timp ce încercau să fure butelii de aragaz dintr-un rastel, din curtea unui localnic. Cei patru sunt acuzați de tentativă de furt calificat și violare de domiciliu.

Rămâne de văzut, însă, dacă hoții minori vor răspunde în fața legii. Potrivit Codului Penal, sus-pecții cu vârste până în 14 ani nu pot fi trași la răspundere, în vreme ce făptașii cu vârste între 14 și 16 ani sunt anchetați penal dacă se dovedește că au discernământ. De cele mai multe ori, însă, măsurile întârzie să apară.

"Față de minori, din păcate, noi, ca Poliție, nu avem prea multe măsuri la îndemână. Facem propuneri către Parchet, iar procurorii trimit mai departe către instanță, pentru luarea unor măsuri de reeducare, precum internarea într-un centru. Rezultatele sunt, însă, mai mici la acest capitol. Majoritatea minorilor problemă provin din familii dezorganizate", a afirmat, referitor la problemele cauzate de minori, comisarul șef Emilian Pârvu, șeful Poliției Municipiului Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2908 secunde