Constanța va avea, în acest sezon estival, două noi puncte de trecere a frontierei

1455
1
Constanța va avea,  în acest sezon estival, două noi puncte de trecere a frontierei - constantavaaveadouapunctetrecere-1399998951.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța va avea, în curând, două noi puncte de trecere a frontierei. Acestea vor fi situate la Dobromir și Lipnița, iar construcția lor este aproape de finalizare.

Peste 12 milioane de euro, obținute din fonduri europene, au fost investite pentru realizarea unor șosele transfrontaliere, care vor lega localitatea constănțeană Dobromir de cea bulgară Krushari (16 kilo-metri) și localitatea Lipnița de Kainargea (17 kilometri), iar pentru deschiderea circulației rutiere s-a impus și înființarea a două noi puncte de frontieră.

Edilul comunei Lipnița, Florin Georgel Onescu, a declarat pentru "Cuget Liber" că realizarea punctului de la graniță este aproape de încheiere. "Mai trebuie doar forat pentru asigurarea punctului cu apă potabilă", a precizat acesta.

La rândul său, primarul localității Dobromir, Eugen Iliescu, a dat asigurări că în doar câteva zile urmează să fie montat generatorul pentru a asigura unității energie electrică. "Au fost montate containerele, a fost adus mobi-lierul, a fost instalat aerul condiționat. În proporție de 95% este realizat tot. De îndată ce va fi finalizată lucrarea, vom preda unitatea către Garda de Coastă", a adăugat edilul șef. Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, cele două noi puncte vor fi date în folosință înainte de sezonul estival.

De altfel, localnicii din ambele zone așteaptă cu înfrigurare deschiderea celor două puncte de trecere a frontierei, sperând că, astfel, comunele lor vor înflori economic.

La rândul lor, reprezentanții Gărzii de Coastă ne-au precizat că au stabilit deja personalul care urmează să deservească cele două puncte și tot ce așteptă este atribuirea celor două unități. "Punctul de trecere a frontierei Dobromir urmează să fie în subordinea Sectorului Băneasa, iar cel de la Lipnița, în cadrul Sectorului Ostrov", a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

v v v

Reamintim că pentru realizarea celor două puncte de trecere a frontierei au fost investite aproximativ 1,2 milioane de lei, pentru achiziționarea de: containere pentru găzduirea polițiștilor de frontieră, cabine pentru controlul amănunțit al TIR-urilor, garduri de separare, sisteme de supraveghere video, panouri electronice pentru fluidizarea fluxului de călători, aparatură pentru detectarea falsurilor, cititoare optice pentru acte, stații de lucru cu acces la baza de date. 

Comentează știrea

Vlad Tepes
14 mai 2014
Trezirea

Trezitiva in Europa s-au desfintat granitele !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2769 secunde