Constănțenii au primit recomandări privind comportamentul în situații de urgență

209
1
Constănțenii au primit recomandări privind comportamentul în situații de urgență - incendiu087503001341477327-1352813552.jpg

Ziua de marți, 13 este declarată de către pompieri drept ziua informării preventive în România, fiind o bună oportunitate de a disemina informații cu caracter preventiv în domeniul situațiilor de urgență.


Ieri, marți 13, pompierii constănțeni au marcat ziua informării preventive prin organizarea unui punct mobil de informare în incinta unui hypermarket din municipiul Constanța. Această acțiune a avut drept scop conștientizarea cetățenilor privind riscurile la care s-ar putea expune.  Broșurile distribuite constănțenilor conțin informații și recomandări privind comportamentul în caz de cutremur, inundații, riscul radiologic, prevenirea incendiilor la gospodării și apelarea numărului unic de urgență 112.


În paralel, s-au făcut recomandări pentru comportamentul care ar trebui adoptat în cazul utilizării sobelor sau mijloacelor electrice de încălzire pe timpul sezonului rece.


De asemenea, s-a popularizat și campania națională "FOC - Flăcările Omoară Copii". Această campanie se adresează adulților, în special familiilor cu mulți copii și a celor cu situație materială precară deoarece,  în ultimii ani, s-a constatat o creștere a numărului de incendii la locuințele cetățenilor, precum și o creștere a victimelor în rândul copiilor din cauza neglijenței părinților.


Comentează știrea

doru
13 noiembrie 2012
indicatii

Si daca s-au dat aceste "indicatii pretioase" de ce nu ati avut amabilitatea sa le publicati?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.3755 secunde