Constănțenii s-au apucat de "afaceri" cu bunuri contrafăcute

176
Constănțenii s-au apucat de
La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat șase cetățeni români, domiciliați pe raza județului Constanța, care intenționau să introducă ilegal în țară diverse bunuri, constând în parfumuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care le transportau fără documente legale.


În data de 06.08.2016, în jurul orei 05.15, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră trei cetățeni români, domiciliați pe raza județului Constanța, cu vârste cuprinse între 32 și 36 de ani, care călătoreau ca pasageri într-un autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia - România.


În urma controlului amănunțit asupra autocarului, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale cetățenilor români 72 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute și 183 pachete de țigări, fără timbru fiscal, în valoare totală de 1.900 lei. Bărbații în cauză au declarat că produsele le aparțin și că le-au achiziționat din Istanbul fără a putea să prezinte documente justificative.


Tot la P.T.F. Vama Veche, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră au depistat doi cetățeni români, M.S., în vârstă de 31 de ani și A.N. în vârstă de 40 ani, care se întorceau din Tucia și transportau în bagajele personale 40 de flacoane de parfum, care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 4.000 lei dacă ar fi fost originale. Pentru aceste bunuri persoanele în cauză nu dețineau documente de proveniență și nici acordul titularului de drept pentru a comercializa produsele mărcii respective, declarând că au achiziționat bunurile din Istanbul pentru a le comercializa în România.
Și polițiști de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au depistat o persoană de sex feminin, în vârstă de 49 de ani, care avea asupra sa mai multe pungi de plastic ce conțineau 300 de articole de îmbrăcăminte (șepci, treningruri și șosete), precum și articole de încălțăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de 4.940 lei dacă ar fi fost originale. Fiind întrebată de conținutul acestora, persoana în cauză a declarat că sunt produse cumpărate din Tucia, cu intenția de a le comercializa în România.
În toate cazurile, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării bunurile în cauză, iar persoanele implicate sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de "punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8802 secunde