Constănțenii se alătură licitației pentru construirea unui centru medical dedicat veteranilor

374
Constănțenii  se alătură licitației pentru construirea unui centru medical dedicat veteranilor - licitatieveterani2-1604071789.jpg

Articole de la același autor

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) împreună cu Casa de Licitații Artmark organizează, în data de 11 noiembrie, o licitație caritabilă pentru militarii răniți în teatrele de operații.

Evenimentul intitulat „Pentru cei rămași” se află la a doua ediție și în cadrul acestuia vor putea fi licitate obiecte de colecție, ce au aparținut unor artiști, politicieni, jurnaliști sau sportivi de top. Cu banii obținuți în urma licitației, asociația își propune să finalizeze construcția centrului de recuperare din Târgoviște, unde militarii vor beneficia de tratamente cu aparatură de ultimă generație și personal înalt calificat.

„Vor fi câteva laboratoare de psihoterapie la nivel internațional. Avem oameni care au fost deja în Statele Unite la pregătire pentru a ști cum să reacționeze la problemele psihice care există la militarii care au fost în teatrele de operații. 10% din ceea ce avem aici pentru tratament va fi și pentru populația din zona respectivă”, a declarat Dan Cosma, prim-vicepreședinte AMVVD.

Printre piesele scoase la licitație se numără un set unicat de cești de porțelan executat special pentru Casa Regală și dăruit de Custodele Coroanei, Principesa Margareta, racheta cu care Horia Tecău a jucat o parte dintre meciuri sau o Biblie veche de sute de ani dăruită de fostul secretar de stat în MapN, Otilia Sava.

Demersului s-au alăturat oameni și instituții de cultură din județul Constanța: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, care participă cu mai multe exemplare ale volumului „Dobrogea, edificii cu mozaic”, Lavinia Dumitrașcu, cercetător în cadrul muzeului, pictor Mihaela Florescu etc.

„Când alegi să îmbraci haina militară, alegi, în primul rând, sacrificiul de sine. Să fii, înainte de toate, cu onoare, demnitate și dăruire de sine, în slujba patriei. Cariera militară, o vocație mai mult decât o profesie, este un mod de viață care ne face nouă, tuturor celor de acasă, viața mai sigură.

De aceea, mă simt onorată să răspund invitației Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Sucursala Constanța, de a mă alătura proiectului pentru construirea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani. Donez lucrarea în arta oleotipiei „Drumuri lichide” acestui proiect.

Recunoștință și mulțumiri pentru sacrificiul vostru, dragi veterani”, a afirmat pictorița Mihaela Florescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.343 secunde