Consumul de alcool la volan se pedepsește, indiferent cât arată etilotestul!

312
Consumul de alcool la volan se pedepsește, indiferent cât arată etilotestul! - x-alcool-nu-ramane-nepedepsit-1679393088.jfif

Articole de la același autor

Consumul de alcool la volan se pedepsește indiferent de valoarea indicată de aparatul etilotest, dacă aceasta nu este negativă, atrag atenția polițiștii.

Ceea ce înseamnă că șoferii care se amăgesc că nu e mare lucru dacă vor consuma o bere sau un pahar de vin înainte de a se urca la volan riscă să rămână fără permisele auto pentru luni bune.

„Valorile între 0.01 mg/l și 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în cazul unui accident rutier, suspendarea fiind aplicată pentru 120 de zile. În cazul în care valoarea indicată de aparatul etilotest depășeste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se vor recolta probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Este infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau amendă conducerea unui vehicul sub influența alcoolului a cărei valoare depășeste 0.80 mg/l alcool pur în sânge”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

Pe de altă parte, refuzul șoferului de a se supune la prelevarea de mostre biologice este infracțiune și se pedepsește, la fel ca și în cazul conducerii cu alcoolemie, cu închisoare sau amendă.

„Pe lângă aceste consecințe juridice, riscurile implicării într-un accident rutier pot fi dintre cele mai grave, acestea crescând exponențial! Studiile efectuate indică faptul că șoferii aflați sub influența alcoolului au diminuate viteza de reacție, simțurile vizuale și auditive, alcoolul creând și falsa impresie de siguranță prin asumarea unor riscuri inutile”, au mai subliniat polițiștii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.589 secunde