Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean Constanţa. Familia unui pacient susține că nu primește îngrijiri corespunzătoare la Terapie Intensivă

3427
1
Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean Constanţa. Familia unui pacient susține că nu primește îngrijiri corespunzătoare la Terapie Intensivă - 16328536321220863402489567102206-1679393268.jpg

Articole de la același autor

Familia unui pacient internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța face acuzații grave, spunând că bărbatul în vârstă de 31 de ani nu ar fi beneficiat de îngrijiri medicale adecvate. Tânărul a fost internat pentru că se simțea foarte rău. Din păcate, starea de sănătate a lui Ionuț C. s-a deteriorat, motiv pentru care a fost supus mai multor intervenții chirurgicale.

Referitor la această situație, conducerea SCJU face următoarele precizări: pacientul a beneficiat, până la acest moment, de 47 de zile de spitalizare, în valoare totală de 74.440 lei, din care: analize de laborator- 5.245 lei, investigatii paraclinice de radiologie - 3.841 lei, (investigații de înaltă performanță-3.149 lei), cheltuieli medicamente - 32.211 lei, cheltuieli materiale sanitare - 15.235 lei, intervenții chirurgicale - 5.110 lei, cheltuieli directe și indirecte -12.796 lei.

„La momentul prezentării în Unitatea Primiri Urgenţe, pacientul se afla în stare gravă, iar prima intervenţie chirurgicală de urgenţă a fost efectuată la scurt timp de la preluare. Pentru salvarea acestui tânăr, o echipă medicală multidisciplinară a depus şi depune în continuare eforturi semnificative. Familia pacientului s-a prezentat zilnic la vizită şi a primit de fiecare dată informaţii despre starea acestuia, inclusiv documentele medicale solicitate pentru o a doua opinie medicală, în vederea unui eventual transfer, dar care nu s-a finalizat. Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate şi cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor care, mai mult decât atât au încălcat regulamentul spitalului şi normele GDPR, filmând în salonul de terapie intensivă si difuzând în spaţiul public imagini cu angajaţii spitalului, fără permisiunea acestora. Precizam ca pacientul nu îndeplineşte calitatea de asigurat în sistemul CNAS”, au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa.

Comentează știrea

Cu Sanatate
21 martie 2023
Sanatate

Aspectele financiare aici sint fara relevanta. Daca e cazul sa vedem de buna gestiune a banilor atunci direct pe costuri si toate contractele cu furnizorii, inclusiv si un control generalizat pe toti pacientii de azi, schemele de tratament. Ulterior vedem rata mortalitatii, cauze, cit din cauza doctorilor cit ca asa a fost scris. Vedem ce mai zic si alti pacienti. La presiune, pai asta e profesia iar pe vorbe daca sint pe buna dreptate sa fie zise cum trebuie dar cu voce cit se poate de tare ! Pe aspecte medicale sper sa fie competenta si sanatate tuturor pacientilor. Daca e totusi foarte grav, e avion din ala medical si fonduri de stat pt. tratament la altii care se pricep (altii din UE, USA, etc). Poate varianta cu elicopterul catre Bucuresti. Eventual rapid cu trenul un specialist de acolo 3ore si direct pe evaluare pacient (e o alta opinie de specialist de la noi). Azi(la noi, local), nici mediatizarea cazului nu garanteaza su competenta. Totusi sper ca si la Spitalului Judeţean Constanţa sa fie deja oe schema buna de tratament (cit tine de medici competenti). Sanatate !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5362 secunde