Contrabandiști de țigări, prinși de polițiștii de frontieră. Ascundeau pachetele într-un perete fals

388
Contrabandiști de țigări, prinși de polițiștii de frontieră. Ascundeau pachetele într-un perete fals - contrabandistidetigaribun-1560372359.jpg
O nouă rețea de contrabandiști de țigări a fost descoperită și destructurată de polițiștii de frontieră. Oamenii legii au reușit să prindă patru bărbați și să confiște zeci de mii de pachete de țigări introduse ilegal în țară. Cei patru au fost arestați preventiv în cursul zilei de ieri.


Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au efectuat un flagrant și o percheziție domiciliară, în urma cărora au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 20.000 pachete cu țigări de contrabandă.


"În luna iunie, în urma activităților informativ-operative desfășurate, polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au realizat un flagrant, în cadrul căruia, la trecerea peste fluviul Dunărea între localitățile Brăila și Smârdan, au depistat două autoturisme înmatriculate în România la volanul cărora se aflau cetățenii români, V.V. și B.C., în vârstă de 46, respectiv 37 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Constanța, despre care existau date că sunt implicați în activități de contrabandă. La controlul efectuat asupra autoturismelor au fost descoperite 8.490 pachete cu țigări, fără a deține documente justificative, aceștia declarând că le-au achiziționat de pe raza județului Suceava, urmând a fi revândute pe raza județului Constanța", explică reprezentanții Gărzii de Coastă.


În vederea identificării locațiilor unde sunt depozitate țigări de contrabandă, în cursul dimineții de ieri, polițiștii de frontieră din Constanța, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția penală, pe raza județului Suceava, fiind identificată cantitatea de 11.490 pachete de țigări de contrabandă, ascunsă într-un perete fals dintr-o anexă gospodărească. "În urma celor constatate au fost ridicate în vederea confiscării 19.980 pachete cu țigări de contrabandă, evaluate la aproximativ 199.800 lei și au fost indisponibilizate două autoturisme, evaluate la 37.840 lei. În cauză, sunt cercetați patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 48 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, pentru doi dintre ei fiind emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", mai spun reprezentanții Gărzii de Coastă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1254 secunde