Controale în cluburile constănțene. Pompierii, polițiștii și jandarmii au dat zeci de avertismente și amenzi

112
Controale în cluburile constănțene. Pompierii, polițiștii și jandarmii au dat zeci de avertismente și amenzi - club1470568290-1479992816.jpg
Pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legislative din domeniul incident situațiilor de urgență, în zilele de 11 și 12 noiembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a derulat o serie de acțiuni inopinate de verificare la obiective cu afluență de persoane din categoria cluburi și discoteci. 


La aceste activități în teren, derulate cu precădere, pe timpul nopții, după ora 23.00, au fost angrenați, alături de pompieri (inspectori de prevenire și personal din subunitățile de intervenție) și reprezentanți ai inspectoratelor de poliție și de jandarmi.


Astfel, în cele două zile s-au executat opt controale la operatori economici din categoria cluburi și discoteci, unde au fost constatate 42 deficiențe, dintre care două au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale (28 avertismente și 14 amenzi), în cuantum de 29.500 lei.


Principalele nereguli au constat în: instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric la nivelul obiectivelor controlate, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență, neafișarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenției la locul de muncă.


De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă cetățenilor. Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat opt acțiuni de recunoaștere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.


Având în vedere faptul că perioada următoare se caracterizează printr-un aflux mare de persoane care aleg să-și petreacă timpul liber în astfel de locații, ISU recomandă administratorilor/proprietarilor acestor categorii de obiective, următoarele:


- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislația in vigoare, pentru aceste categorii de construcții;


- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de securitate de incendiu; 


- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1097 secunde