Controale pe Autostrada Soarelui. Doi şoferi, prinşi cu permis fals

307
Controale pe Autostrada Soarelui. Doi şoferi, prinşi cu permis fals - controalepeautostrada-1615800021.jpg

Articole de la același autor



Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat, în weekend, acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, în scopul depistării celor care pun în pericol siguranţa circulaţiei, prin încălcarea normelor legale.
În urma neregulilor constatate în trafic, au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale, dintre care 203 pentru viteză neregulamentară, 237 pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru lipsa I.T.P., alte 10 pentru defecțiuni tehnice, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, iar 7 pentru staționare nejustificată pe banda de urgență.
 
Alte 17 sancțiuni au fost aplicate la  O.G. 37 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar 13 la Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Ca măsuri complementare, au fost reținute 32 de permise de conducere. Dintre acestea  23 au fost pentru conducerea cu viteză excesivă, 4 viteze fiind de peste 200 km/h. 
 
De asemenea, polițiștii au reținut alte 3 permise de conducere pentru consum de alcool la volan. 
 
Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii au constatat 8 infracțiuni, majoritatea la regimul rutier. 


Pe A2 a fost au depistat un alt bărbat, conducând un autoturism, care, în urma solicitării documentelor a prezentat un permis de conducere (Republica Moldova) ce nu corespundea din punct de vedere al formei și conținutului. În urma continuării cercetărilor, s-a confirmat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul în cauză este fals. Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal.
De asemenea, tot pe A2, duminică, polițiștii au oprit pentru control un bărbat ce conducea  autoturismul  fără a purta  centura  de  siguranță. Conducătorul auto a înmânat la control un permis de conducere asemănător  celor emise  de  către  organele  competente din Israel. În urma  examinării documentului, s-a  constatat  faptul  că  acesta  prezenta  elemente  de  falsificare. Bărbatul nu deține  și  nu  a  deținut  permis  de  conducere în România. Acesta a fost  condus la  sediul poliției, pentru  continuarea  cercetărilor, fiind sancționat  contravențional, pentru neportul centurii  de  siguranță. A fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8847 secunde