Copila care a speriat Constanța. La 14 ani a reușit să dea spargeri de sute de mii de lei

545
Copila care a speriat Constanța. La 14 ani a reușit să dea spargeri de sute de mii de lei - campioanalaspargeridinlocuinte-1405101104.jpg

Articole de la același autor

O fată de numai 14 ani, care a spart zeci de locuințe din Constanța și din localitățile învecinate, a ajuns după gratii. Polițiștii spun că nu au putut să o rețină până acum pentru că minora nu exista … în acte! 


Are doar 14 ani și deja a ajuns o "vedetă" printre polițiștii constănțeni. Nu este om al legii care să nu fi auzit de Sibel B., o copilă de etnie romă, originară din comuna Cobadin. De ceva vreme s-a aciuat prin municipiul Constanța și, împreună cu alți puștani de vârsta ei, a trecut la fapte: a furat din zeci de locuințe, din Constanța, Valu lui Traian, Cumpăna etc., a atacat bătrâne pe stradă, în plină zi, și le-a smuls lănțișoarele de la gât, sau copii cărora le fura telefoanele mobile din mână. Deși ajungea într-un birou de la Poliția Constanța aproape după fiecare faptă, oamenii legii se vedeau nevoiți să-i dea drumul după câteva ore: nu avea certificat de naștere, nu figura în evidența Stării Civile, de părinți nu se știe pe unde sunt, așa că polițiștii nu aveau cum să dovedească faptul că împlinise deja 14 ani și că răspunde penal pentru faptele ei. 


Luni de zile a durat corespondența dintre oamenii legii și autorități, verificările în arhiva Spitalului Județean Constanța, ancheta socială, pentru a găsi, într-un final, înregistrarea din arhiva maternității care atestă data la care s-a născut copila și faptul că a împlinit 14 ani. 


Vineri, suspecta a fost dusă în fața magistraților de la Judecătoria Constanța cu un dosar gros, în care minora este acuzată de comiterea a nu mai puțin de 11 spargeri, în perioada 5 februarie - 17 iunie. Iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 140.000 de lei, din care a fost recuperat doar o mică parte, căci de îndată ce comitea spargerile, Sibel B. și amicii ei plasau bunurile cunoscuților din Piața Chiliei, amatori de chilipiruri. Cât privește bunurile furate, minora și amicii ei luau bijuterii, bani, televizoare, telefoane mobile, laptopuri, ceasuri etc. "Acestea sunt doar o mică parte din faptele comise, urmează să fie probate și altele. Minora obișnuia să sară dintr-o curte în alta și să fure din toate", ne-au spus surse apropiate anchetei. 


A furat de aproape 140.000 de lei!
Vă prezentăm, în rândurile următoare, câteva dintre faptele "de ispravă" de care este acuzată minora. De exemplu, în după-amiaza zilei de 7 aprilie, împreună cu un puști de 12 ani, a sărit gardul unei gospodării de pe strada Enăchiță Văcărescu, a forțat ușa de acces și fereastra de tâmplărie PVC și a furat mai multe bijuterii de aur și de argint, cât și 200 de euro. Prejudiciul a fost estimat la aproape 13.000 de lei. După o săptămână, tot după-amiază, a pândit o casă de pe strada Înfrățirii din Constanța și a intrat pe o ușă lăsată descuiată, împreună cu un alt minor. Cei doi au plecat cu bijuterii, opt ceasuri de mână de diferite mărci și bani. În total, prejudiciul a fost estimat la peste 22.500 de lei. Paguba cea mai mare a avut-o, însă, un constănțean care locuiește pe strada Topraisar. Copila și un alt minor de 14 ani au forțat fereastra PVC și și-au umplut sacoșele cu bijuterii din aur, dar cu și suma de 13.000 de euro. În total, prejudiciul a fost calculat la 61.000 de lei. Având în vedere numărul mare de fapte și prejudiciul considerabil, magistrații au dispus arestarea preventivă a minorei pentru 30 de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6482 secunde