"Copilărie fără delicvență" - cum vor polițiștii să prevină infracțiunile, în rândul minorilor

147
3
Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Crimina-lității, a deschis proiectul "Copilărie fără delicvență". În cadrul proiec-tului, se va derula o campanie de prevenire, destinată minorilor, părinților acestora, precum și cadrelor didactice.
Campania va fi implementată în 47 de școli din România, la nivelul claselor V-VIII, fiind implicați aproximativ 17.000 de elevi, părinții acestora, precum și 700 de cadre didactice. Vor fi incluse în proiect și școli din Constanța, unde vor fi organizate întâlniri începând din septembrie 2014. 
"Polițiștii de la structurile de pre-venire, în colaborare cu asistenți sociali, vor purta discuții cu elevii pe tema delincvenței juvenile, vor organiza concursuri și expoziții tematice. 
Un element inedit, ce ilustrează metodele moderne de prevenire a criminalității, este implicarea directă a elevilor în activități, nu numai în calitate de beneficiari, ci și de organizatori. Astfel, în școlile în care se va derula campania vor fi create Consilii de Prevenire a Criminalități, constituite atât din elevi cu comportament meritoriu, cât și din elevi cu probleme de comportament. Conceptul de «învățare prin joc» va fi și el ilustrat, prin crearea unui joc pe calculator, atractiv și adaptat vârstei, prin care copiii să învețe cum să gestioneze conflictele, cum să evite violența și să se ferească de pericole.
Activitățile prevăzute în cadrul proiectului se vor derula pe o perioadă de 24 de luni", se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.


Comentează știrea

Jan
16 ianuarie 2014
Greseala tipic...politista

Delincventa ! ziaristi facuti la f.f !

George Maraciuc
24 ianuarie 2014
Copilărie fără delicvență

Doresca sa fiu contactat pentru a inscrie si Scoala Gimnaziala Strunga, Jud. Iasi in acest proiect!Va multumesc!

christian louboutin rollerboy spikes
28 februarie 2014
christian louboutin rollerboy spikes

christian louboutin ebay usa Stiri Eveniment : "Copilărie fără delicvență" - cum vor polițiștii să prevină infracțiunile, în rândul minorilor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin rollerboy spikes http://vitalroads.org/images/christian-louboutin-outlet-online-store.asp

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Polițiștii amenință cu proteste
Pagina a fost generata in 0.3255 secunde