Corpul de control al Ministerului Sănătății, în control la Agenția Națională de Transplant

121
Corpul de control al Ministerului Sănătății, în control la Agenția Națională de Transplant - agenianaionaldetransplant-1479316120.jpg

Articole recomandate

Inspectorii Corpului de control al Ministerului Sănătății efectuează, miercuri, un control la Agenția Națională de Transplant. Potrivit ministrului Vlad Voiculescu, există "indicii serioase" că acreditarea Spitalului Sf. Maria pentru transplantul de plămân nu a fost făcută în mod judicios, informează romanialibera.ro.

"Spitalul Sf Maria a fost acreditat (pentru transplant de plămân - n.r.) de Agenția Națională de Transplant. În acest moment, Corpul de control este la Agenția Națională de Transplant. Am indicii serioase că acea acreditare nu a fost făcută în mod judicios. La Sf. Maria există, de asemenea, alte probleme care mă fac să cred că transplantul de plămâni în România, la Sf. Maria, nu este ceva ce ne-am putea dori și ar pune viața pacienților în pericol", a precizat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculscu a mai spus că, în prezent, pacienții care au nevoie de transplant de plămâni sunt pe lista de așteptare a spitalului AKH din Viena, dar și a oricărui spital din Europa care efectuează transplant de plămâni, statul român decontând intervențiile. "Nu există un monopol al AKH Viena. Dacă mă întrebați de ce se duc pacienții la AKH, aș putea să vă dau eu un răspuns: pentru că acolo se efectuează mai mult de un transplant pe zi, cu rata de succes de peste 95%", a adăugat ministrul Voiculesc.

El a ținut să mai precizeze că inspectorii Corpului de control se află la ANT "de câteva săptămâni".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1012 secunde