Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" participă la activarea Blackseafor

361
Corveta
Duminică, în jurul orei 13:00, corveta "Contraamiral Horia Macellariu" a plecat din portul militar Mangalia pentru a participa, în perioada 6 - 24 august la cea de-a unsprezecea activare a Grupării BLACKSEAFOR.

În portul Golcuk va avea loc schimbarea anuală a comenzii Grupării între reprezentantul Federației Ruse și Turcia.

Activitățile Grupării Navale aflate sub pavilionul BLACKSEAFOR vor cuprinde exerciții navale de apărare colectivă, căutare și salvare a oamenilor căzuți în apă, intervenție pentru ajutorarea unei nave avariate, precum și acțiuni de limitare a efectelor unor accidente cu repercursiuni asupra mediului. De asemenea, programul activării cuprinde vizite în porturile Golcuk și Trabzon (Turcia) și Novorossijisk (Federația Rusă), în scopul întăririi încrederii și bunei înțelegeri între statele participante. Pe timpul staționării în porturile menționate se vor desfășura activități demonstrative, întâlniri cu oficialități militare și civile, conferințe de presă, activități sociale și vizite la bordul navelor.

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" este comandată de căpitan-comandorul Liviu COMAN și are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 90 militari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Eveniment : Căruță lovită de tren, la Cobadin
Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la o garsonieră din Constanța
Pagina a fost generata in 1.4493 secunde