Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" se întoarce de la activarea BLACKSEAFOR

259
Corveta "Contraamiral Horia Macellariu", care a participat în această lună la activarea Grupului de Cooperare Navală în Marea Neagră – BLACKSEAFOR, va sosi din misiune mâine, ora 9.00, în Portul Militar Mangalia.
Alături de nava românească, la această activare au mai participat fregata TCG Barbaros (Turcia), GSG Sokhumi (Georgia), nava de comandament Slavutich (Ucraina), nava de debarcare a desantului RFS Tsezar Kunikov (Federația Rusă) și corveta Smeli (Bulgaria).
Pe timpul misiunii, corveta românească a executat, printre altele, în raioane din Marea Neagră, exerciții privind lupta contra minelor, căutare și salvare pe mare, asistență umanitară și protecția mediului.
De asemenea, programul activării a mai cuprins vizite în porturile Varna (Bulgaria), Sevastopol (Ucraina), Novorosiisk (Federația Rusă), în scopul întăririi încrederii și creșterii cooperării între statele participante.
Pe timpul staționării în porturile menționate s-au desfășurat exerciții demonstrative specifice, întâlniri cu oficialități militare și civile, conferințe de presă, activități sociale și vizite la bordul navelor.
Corveta "Contraamiral Horia Macellariu" este comandată de căpitan-comandorul Liviu Motoc și are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 94 militari.
Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forță care acționează "la chemare" și este activată de două ori pe an pentru a desfășura exerciții navale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9324 secunde