COVID-19 / Copil de 3 săptămâni și mama sa, depistați pozitiv

147
COVID-19 / Copil de 3 săptămâni și mama sa, depistați pozitiv - ddd-1586716531.jpg

Articole recomandate

Un bebeluș de trei săptămâni și mama sa, din județul Hunedoara, au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19 și vor fi internați la Maternitatea Bega din Timișoara, copilul fiind născut pe 28 martie la Maternitatea Odobescu, din același oraș, potrivit Agerpres. Testele pentru depistarea prezenței noului coronavirus au fost recoltate la domiciliul celor doi.

"Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a recoltat, pe 9 și 10 aprilie, probe pentru depistarea virusului COVID-19, atât pentru bebeluș, cât și pentru mama lui. Au venit rezultatele: pozitiv pentru bebeluș, la ambele probe, iar pentru mamă, negativ pentru proba din 9 aprilie și pozitiv pentru proba din 10 aprilie. Astăzi (duminică, n.r.), împreună cu DSP Timiș, Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică s-a hotărât internarea atât a mamei, cât și a bebelușului, la Maternitatea Bega din Timișoara pentru supravegherea stării lor de sănătate", a declarat medicul șef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Potrivit acesteia, mama și bebelușul nu prezintă simptome de boală, dar având în vedere vârsta copilului, cât și starea fiziologică a mamei, aceștia necesită supraveghere medicală.

În județul Hunedoara este primul caz în care noul coronavirus a fost depistat la un copil atât de mic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde