Crimă organizată la Constanța. Prinși în flagrant cu bani falși și sute de grame de cocaină

3017
Patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud - Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiștii constănțeni. 


Trei dintre aceștia au fost surprinși în flagrant delict, în zona ICIL, în timp ce dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, iar al patrulea a fost reținut în urma cooperării cu autoritățile franceze, asupra acestuia fiind descoperite 707 grame de cocaină. Ulterior, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție la locuințe din Constanța și Galați.


Crimă organizată la Constanța. Prinși în flagrant cu bani falși și sute de grame de cocaină - aduceau-1496766153.jpg


Salim Mustafa, zis "Unchiu", Mădălin-Alexandru Popa, zis "Cap" și Mihai-Adrian Mocanu au ajuns în spatele gratiilor pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și punerea în circulație de valori falsificate. 


Potrivit procurorilor, Salim Mustafa a recrutat un tânăr, în scopul pregătirii acestuia în calitate de cărăuș de droguri de mare risc dinspre America de Sud către Europa. Din grupul infracțional mai fac parte Mădălin-Alexandru Popa și Mihai-Adrian Mocanu, care, sub coordonarea liderului grupării au pus la dispoziție mijloace de comunicare și au ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării.


La grupul infracțional ar fi aderat alți doi bărbați, care, sub coordonarea lide-rului grupării, ar fi pus la dispoziție mij-loace de comunicare și ar fi ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării, spun anchetatorii. Concomitent, cei doi bărbați l-ar fi însoțit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecție pe timpul deplasărilor și asigurându-i transport în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.


"Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuș ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30 mai s-a reușit surpriderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină", spun reprezentanții DIICOT Constanța. 


Procurorii DIICOT Constanța și ofițeri ai BCCO au prins în flagrant suspecții, în parcarea unui magazin din zona ICIL, în data de 1 iunie, ocazie cu care asupra acestora s-a găsit suma de 2.000 euro - compusă din bancnote false de 20 euro și 50 de euro, pe care intenționau să le pună în circulație.


Crimă organizată la Constanța. Prinși în flagrant cu bani falși și sute de grame de cocaină - aduceau1-1496766174.jpg


În cauză a fost începută umărirea penală față de membrii grupării pentru comiterea infracțiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și punerea în circulație de valori falsificate.


Trei dintre bărbați au fost reținuți și prezentați Tribunalului Constanța care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru fiecare, iar al patrulea membru a fost reținut de autoritățile franceze. La activități au participat polițiști ai IPJ Constanța și IPJ Galați. De asemenea, acțiunea a fost sprijinită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6756 secunde