Persoane reținute după percheziții în Constanța. Mii de rețete medicale ar fi fost falsificate

466
Persoane reținute după percheziții în Constanța. Mii de rețete medicale ar fi fost falsificate - persoane-1485444078.jpg

Articole de la același autor

În urma a 7 percheziții efectuate de polițiștii din Ialomița la locuințele mai multor persoane bănuite de infracțiuni economice, au fost ridicați 37.000 de lei, înscrisuri și calculatoare, iar 7 persoane au fost conduse la audieri. Indivizii sunt bănuiți de înșelăciune, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals și complicitate la fals intelectual, uz de fals și complicitate la înșelăciune.


Perchezițiile au fost efectuate în orașul Țăndărei și în mai multe localități din județul Constanța, printre care și Mihail Kogălniceanu. Din cercetări a reieșit că șase dintre persoanele bănuite, în perioada 2010 - 2014, ar fi falsificat 4.508 rețete medicale ce ar fi fost decontate prin intermediul unei unități farmaceutice, cauzând un prejudiciu de 667.000 de lei.


De asemenea, în perioada 2013 - 2014, ar fi fost introduse în evidențe rețete falsificate, emise de un cabinet medical. În cursul anului 2013, administratorul unei unități farmaceutice ar fi efectuat 10 transferuri bancare, în valoare de 80.000 de lei, bani proveniți în urma decontării unor rețete false, în scopul de a ascunde sau disimula originea ilicită a acestora.


În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri, calculatoare și 37.000 de lei, în vederea administrării probatoriului în cauză. Șapte persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pentru audieri, șase dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4478 secunde