Armata de infractori care a băgat spaima în pensionarii din Constanța. Cum le cădeau bătrânii în plasă

681
Armata de infractori care a băgat spaima în pensionarii din Constanța. Cum le cădeau bătrânii în plasă - armata-1474476505.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat, în urmă cu două zile, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, 22 de percheziții domiciliare pe raza județelor Prahova și Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.


În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, 5 autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele tele-fonice, bijuterii din aur și argint, înscrisuri și alte bunuri cu valoare probatorie. 23 de persoane, cu vârste între 18 și 59 de ani, au fost reținute de către polițiști, iar în cursul serii de ieri au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


În sarcina membrilor grupării s-au probat, până în prezent, 42 de furturi, comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza județului Constanța, dar și în mai multe localități din România. Cei în cauză ar fi apelat la mila mai multor persoane din 13 județe, iar după ce ar fi pătruns în locuințele victimelor, profitând de neatenția lor, ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 400.000 de lei.


Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a dispus reținerea inculpaților Petra Andrei, Aurelia Andrei, Lăcrămioara Mocanu, Strugurel Mocanu, Cadolar Ștefan, Ionuț-Walter Ilie, Vasilica Mocanu, Luminița Gheorghe, Ion-Daniel Nuțu, Pardalian Mocanu, Silver Ștefan, Gheorghe-Viorel Mihalache, Remus Mecic, Lucian-Mircea Stan, Ghiocel Mecic, Prințu Mecic, Vasile Ștefan, Adrian Mecic, Eugenia Gheorghe, Sandală Andrei, Irina Culea, Cristina-Victorița Teodorescu și Argentina Ștefan, domiciliați în orașele Constanța, Ploiești, Câmpina și Mizil. Se sustrag măsurii de arestare Marian Mihai, Liliana Mustafa, Zoro-Lucian Culea, Speranța Mecic, Florica Gheorghe, Garofița Mocanu, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, furt, furt calificat, complicitate la furt și tentativă la infracțiunile de furt calificat sau complicitate la furt calificat. 


În fapt, în sarcina celor 29 de inculpați se reține că, în perioada mai-august 2016, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii a 42 de furturi din locuințe prin modul de operare "împrietenire", unii dintre ei având rolul de a aborda victimele infracțiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani și, sub diferite pretexte, respectiv oferire de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziționare de electrocasnice vechi, ori sticle și borcane, le-au câștigat acestora încrederea și au pătruns în locuințele mai multor persoane vătămate. Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Constanța, spre competentă soluționare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde