Zeci de percheziții ale polițiștilor constănțeni, după furturi prin metoda "Împrietenire"

519
Zeci de percheziții ale polițiștilor constănțeni, după furturi prin metoda

Articole de la același autor

Ieri dimineață, polițiștii constănțeni și cei ai Di-recției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat 22 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 300.000 de euro, prin furturi din locuințe. Au fost puse în executare 30 mandate de aducere. 


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 22 percheziții domiciliare, pe raza județelor Prahova și Ilfov, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 


Din cercetări a reieșit că, începând cu data de 15 aprilie, membrii grupului infracțional acționau pe raza mai multor județe din țară. Este vorba despre metoda furtului prin "Împrietenire". "Țintele" erau de regulă persoanele vârstnice, care căpătau încrederea victimelor după ce se pretindeau că aparțin unei firme de deratizare sau diverși furnizori de servicii. După ce erau lăsați singuri, hoții acționau nestingheriți. 


Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 300.000 de euro. La acțiune au participat și polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului de Intervenție și Acțiuni Speciale și colegii structurilor teritoriale de investigații criminale din inspectoratele de poliție județene Prahova și Ilfov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde