Cristi Borcea vrea în libertate! Ce demers a făcut

196
Cristi Borcea vrea în libertate! Ce demers a făcut - rt-1567411171.jpg
Omul de afaceri Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor și încarcerat de la începutul lunii februarie, a depus o nouă cerere de eliberare condiționată. Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au stabilit termen de judecată pe 10 septembrie.


La sfârșitul lunii mai, Tribunalul București a menținut decizia Judecătoriei Sectorului 5, care îi respinsese la rându-i pe 24 aprilie, cererea de eliberare condiționată și a hotărât că omul de afaceri poate depune o nouă cerere de eliberare condiționată începând cu 2 septembrie, ceea ce fostul finanțator de la Dinamo a și făcut.


Cristian Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanța a dispus și confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București.


Pe 18 martie, Curtea de Apel București a stabilit că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri și transferurilor din fotbal. Magistrații au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani și 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum și sentința pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 și respectiv cea din 08.02.2019 până acum. Cristian Borcea își execută în prezent pedeapsa la Penitenciarul Jilava.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8651 secunde