Crucișător american în Portul Constanța

717
Crucișător american în Portul Constanța - crucisatorvellagulf-1327253282.jpg
Nava militară americană "Vella Gulf" a ajuns, ieri dimineață, în Portul Constanța. Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, crucișătorul american va rămâne în port până pe 25 ianuarie, iar pe parcursul vizitei, va participa, împreună cu fregata "Regina Maria" și un elicopter la exerciții comune, privind procedurile specifice de monitorizare a traficului naval, de detectare și descurajare a atacului ambarcațiunilor rapide și de căutare și salvare pe mare.
"Exercițiile se înscriu pe linia antrenamentelor navelor pentru combaterea pirateriei navale, în contextul în care o fregată a Forțelor Navale Române va participa în acest an la Operația Navală a Uniunii Europene, EU NAVFOR Atlanta, în Oceanul Indian", a adăugat Ion Burghișan, purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale.
Nava americană "Vella Gulf" este un crucișător purtător de rachete, ghidate prin sistemul integrat AEGIS. Este o navă proiectată pentru a susține acțiuni militare împotriva țintelor aeriene, navale de suprafață și submarine; are un deplasament de 11.373 tone, 173 m lungime, 16,8 m lățime și un pescaj de 10,2 m. Cele patru turbine cu gaz de 80.000 CP asigură o viteză maximă de 32,5 noduri. Echipajul standard este alcătuit din 33 ofițeri, 27 maiștri militari și 340 marinari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3423 secunde