"Cuib" de prostituate românce în Italia, condus de un constănțean

3201
Ionel Marius Papafir, de 24 de ani, din Cernavodă, a fost reținut și urmează a fi prezentat magistraților de la Curtea de Apel Constanța în vederea arestării în baza executării unui mandat european emis de Judecătorul pentru Cercetări preliminare la Tribunalul Siracusa, din Italia.
El este acuzat de asociere în vederea exploatării și facilitării prostituției, fapte pedepsite de Codul penal italian cu pedepse cuprinse între 5 și 9 ani de închisoare. În Codul penal român, infracțiunile corespondente sunt constituite în grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism, iar pedepsele aplicate sunt între 5 și 20 de ani.
În sarcina acestuia, se reține că, în anul 2009, împreună cu mai multe persoane, a înființat o organizație infracțională care operează în Italia, respectiv în localitățile Lentini și Carletini, dar și în România, recrutând femei în vederea practicării prostituției, încasând sume importante de bani din aceste activități ilegale.
Sarcinile în cadrul organizației erau foarte bine puse la punct, anumite persoane ocupându-se de închirierea apartamentelor în care urmau să meargă prostituatele cu clienții lor, iar altele de autoturismele utilizate pentru a transporta fetele la locul respectiv. Nouă femei de etnie romă au fost duse în Italia pentru prostituție, iar veniturile obținute au fost "confiscate", în mare parte, de proxenet și complicii acestuia, mai spun anchetatorii italieni.
Mai mult decât atât, în sarcina lui Papafir se mai reține că, în complicitate cu Maria Aurelia Drăgoi, a exploatat una dintre prostituate, utilizând facilitățile organizatorice relatate mai sus, încasând astfel 50% din câștigurile zilnice ale prostituatei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1454 secunde