Șase dintre "polițiștii corupți" de la Rutieră insistă în acordarea daunelor

1047

Articole de la același autor

Dosarul a șase din cei 34 de polițiști rutieri constănțeni acuzați de corupție, care au dat în judecată IPJ-ul cerând daune morale de câte 5.000 de lei și repunerea pe funcții, a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța. Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins acțiunea acestora, la începutul lunii martie a.c. Primul termen în judecarea recursului a fost stabilit pentru data de 23 septembrie.
34 de polițiști de la Rutieră au fost suspendați din funcții la mijlocul anului trecut, fiind acuzați de corupție, numai că la doar o lună, Curtea de Apel Constanța a constatat, definitiv și irevocabil, nulitatea întregului dosar, inclusiv a probelor și a declanșării urmării penale.
Drept urmare, șase dintre ei, Gheorghe Gabriel Rădulescu, Dumitru Iulian Maxim, Cristian Nazarovici, George Eduard Nițuleac, Gheorghe Costea și Marian Aldea, au dat în judecată Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța pentru a fi repuși pe funcții. Totodată, ei au cerut instanței ca IPJ să le plătească toate drepturile bănești ce le-au fost reținute de la momentul punerii la dispoziție și până la momentul repunerii în funcție, precum și daune morale de câte 5.000 lei fiecare, determinate de refuzul repunerii pe funcție.
Între timp, în urma unei decizii a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cercetările polițiștilor considerați corupți continuă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, ei urmând a fi trimiși în judecată pe rând, în dosare distincte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde