De la 1 aprilie

Cei 36 de polițiști rutieri suspendați au primit atribuții depline, dar au, în continuare, salariile tăiate

3183
Cei 36 de polițiști rutieri suspendați au primit atribuții depline, dar au, în continuare, salariile tăiate - a024e85d5bff8ed57f3f252e36db191d.jpg
Cei 36 de polițiști rutieri anchetați pentru fapte de corupție au primit vechile atribuții de serviciu, suspendate în vara anului trecut după ce s-a început urmărirea penală împotriva lor. Dacă la capitolul sarcini și-au reintrat în drepturi, nu același lucru se poate spune în ceea ce privește partea bănească. Ei sunt în continuare suspendați, așa că primesc doar salariul de bază, fără alte sporuri sau prime.
Potrivit comisarului șef Constantin Dancu, comandantul Serviciului de Poliție Rutieră Constanța, începând cu data de 1 aprilie, celor 34 de polițiști le-au fost trasate noi sarcini, potrivit cărora sunt împuterniciți să dea sancțiuni, să facă cercetări, atribuții pe care le aveau înainte de a fi suspendați.
"Polițiștii puși la dispoziție execută acele sarcini stabilite de șeful unității – în cazul de față șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Lor niciodată nu le-a fost retrasă calitatea de polițist rutier sau polițist judiciar. La data respectivă, comandantul le-a trasat sarcini mai mult administrative. Acum, ținând cont că se apropie sezonul estival și avem mare nevoie de oameni, le-au fost trasate alte sarcini, care le permit să dea amenzi, cercetări, tot ce presupune munca de polițist rutier. Trebuie precizat că ei nu au fost repuși pe funcții, sunt în continuare puși la dispoziție. Acum li s-au trasat doar alte sarcini, așa că își vor primi în continuare salariile reduse", ne-a declarat comisarul șef Constantin Dancu.
Amintim că în vara anului trecut, 36 de polițiști de la Rutieră au fost săltați de la casele lor de procurori și lucrătorii Direcției Generale Anticorupție, fiind cercetați pentru diferite infracțiuni, de la luare de mită până la trafic de influență. În urma declanșării cercetărilor penale, polițiștii în cauză au fost puși la dispoziție, fiind astfel suspendați din funcțiile pe care le ocupau.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4065 secunde