Pentru că nu purtau centura sau vorbeau la telefon

O sută de șoferi constănțeni, amendați într-o singură oră de polițiștii rutieri

3110
O sută de șoferi constănțeni, amendați într-o singură oră de polițiștii rutieri - 17acf7f58ccf6f6d76e427a4eac3b0c5.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au pornit ieri o adevărată vânătoare
de șoferi care nu poartă centurile de siguranță cuplate. Într-o singură oră, aproape o sută de conducători auto au fost trași pe dreapta și amendați.

Zece agenți și ofițeri ai poliției rutiere, coordonați de inspectorul Ciprian Sobaru, au desfășurat ieri, timp de o oră, o acțiune pe linia portului centurilor de siguranță. Oamenii legii au amenajat un culoar pe b-dul Tomis, în zona Liceului Internațional, pe care l-au umplut cu șoferi care conduceau fără a avea centura de siguranță. Acțiunea s-a dovedit a fi un succes, ținând cont de numărul mare de mașini trase pe dreapta.
Astfel, au fost sancționați contravențional 97 de conducători auto pentru centură, telefon și alte abateri. Șoferilor li s-au verificat actele, li s-au luat datele de identificare, urmând ca în următoarele zile să primească acasă, prin poștă, procesul verbal de contravenție. Cei surprinși fără centură au fost sancționați cu amendă de 120 de lei – 60 de lei în 48 de ore, și două puncte penalizare. Aceeași sancțiune și pentru vorbitul la telefon în timpul condusului. Polițiștii nu i-au amendat doar pe conducători, ci și pe pasagerii din dreapta față care nu purtau centuri.
Pentru a avea suficiente probe împotriva șoferilor contravenienți, polițiștii au amplasat și o mașină radar, cu cameră video, cu 50 de metri înainte de locul acțiunii. "Am avut și o mașină radar, care a filmat totul. Mulți își cuplau centurile cu 10 metri înainte, când ne vedeau, însă ei nu știau că fuseseră filmați cu 50 de metri în spate. Așa nu au mai avut ce să zică și vom avea și noi probe în instanță pentru șoferii care vor ataca procesul verbal", ne-a declarat inspectorul Ciprian Sobaru.
Potrivit polițiștilor, această acțiune a fost necesară deoarece tot mai puțini șoferi constănțeni folosesc centurile de siguranță în interiorul localității. "Am constatat că nu se mai respectă portul centurii în oraș, fapt dovedit și de numărul mare de șoferi sancționați. Conducătorii auto trebuie să fie însă tot timpul conștienți că centura face, de multe ori, diferența între o simplă tamponare și un accident cu victime omenești. Peste tot în lume se fac campanii și se acordă o mare importanță centurii de siguranță deoarece ea salvează vieți. Toți pasagerii unui autoturism, chiar și cei de pe bancheta din spate, sunt obligați să cupleze centurile de siguranță. Noi i-am sancționat azi doar pe șoferi și pasagerii din dreapta față", a mai precizat Ciprian Sobaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3943 secunde