Aproape 1.000 de polițiști au patrulat pe străzile județului Constanța în ultimele două nopți

1635
Aproape 1.000 de polițiști au patrulat pe străzile județului Constanța în ultimele două nopți - 195091fcceeee097b7a2d6e5205d5364.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din Constanța au fost în alertă, timp de două nopți, pentru a descoperi infracțiunile comise de persoanele certate cu legea, dar și pentru a preveni anumite fapte antisociale. Prima parte a acțiunii a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Alături de polițiștii de la IPJ Constanța au mai participat și colegii lor de la Frontieră, dar și jandarmii.
Oamenii legii au avut în vedere acțiuni pe linie de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, poliție transporturi, investigarea fraudelor, arme și substanțe periculoase și traficul de migranți. La acțiune au participat 552 de efective, din care 327 de polițiști, 137 de jandarmi și 35 de polițiști de frontieră care au desfășurat 103 acțiuni. Ei au constatat 49 de infracțiuni, din care 27 în flagrant, fiind depistați și 38 de bărbați ce ar fi comis diverse infracțiuni cum ar fi traficul de persoane, furturi din societăți și din autoturisme. Dintre aceștia, cinci au fost reținuți, iar doi erau urmăriți la nivel național. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă s-au aplicat 249 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 48.069 de lei.
Cea de-a doua parte a acțiunii a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, în intervalul orar 22,00-3,00, 399 de efective au organizat și desfășurat 94 de acțiuni.
În decurs de cinci ore, oamenii legii au constatat 23 de infracțiuni, din care 11 în flagrant, fiind depistate și 27 de persoane suspecte că ar fi comis diverse infracțiuni. De asemenea, s-au aplicat 348 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.621 de lei.
Printre cei care au căzut în plasa polițiștilor se află și doi bărbați, administratori la diverse firme, care difuzau muzică ambientală fără să aibă autorizație. De asemenea, au fost prinse în flagrant mai multe prostituate care întrețineau relații sexuale în schimbul unor sume de bani. Tot în cadrul acestei acțiuni, în Piața Ovidiu, a fost prins un tânăr venit de la Buftea care vroia să vândă un kilogram de mercur. Potrivit anchetatorilor, Vasile Apetrei, de 22 de ani, vroia 4.500 de euro în schimbul substanței interzise de la comercializare. El a fost reținut și va fi prezentat procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.
De departe, ca la fiecare sfârșit de săptămână, cele mai multe persoane sancționate au fost cele prinse în ilegalitate la volan, pe drumurile publice. Oamenii legii au aplicat sancțiuni pentru cei care conduc fără a purta centura de siguranță sau cu viteza peste limita legală, dar au suspendat și permisele celor care se urcaseră la volan deși consumaseră băuturi alcoolice. Totodată, cei depistați la volanul unor autoturisme deși nu aveau permise de conducere s-au ales cu dosare penale.
Acțiunea polițiștilor nu a fost lipsită de evenimente neplăcute, fiindcă nu toți cei opriți în trafic
s-au supus controlului. Pe parcursul raziei, polițiștii din Lumina au fost nevoiți să scotă pistoalele deoa-rece conducătorul unui autoturism a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii. Drept urmare, s-au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare care avea cartușe cu bile de cauciuc, iar mașina a fost trasă pe dreapta. În autoturism, se aflau cinci tineri suspecți că au participat la mai multe furturi, deoarece polițiștii au găsit în portbagaj două perechi de mănuși, două răngi, doi saci din rafie, un clește și o bormașină. Toate aceste obiecte au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Potrivit anchetatorilor, astfel de acțiuni care au drept scop depistarea infractorilor sau pentru prevenirea comiterii unor ilegalități vor mai avea loc și în săptămânile viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde