Motivarea rearestării polițiștilor de la Rutieră, prin metoda "copy-paste", a judecătorilor de la Tribunalul Constanța

1400
Motivarea rearestării polițiștilor de la Rutieră, prin metoda
În cele 51 de pagini, pe cât se în-tinde motivarea privind rearestarea polițiștilor de la Rutieră, judecătoarea Monica Tănase, de la Tribunalul Constanța, face aprecieri, mai mult subiective, decât obiective, în ceea ce privește faptele celor 14 persoane care se află, din nou, după gratii, pentru presupuse fapte de corupție. Mai mult, faptul că ei "au riscat nu numai propria reputație, ci și a instituției la care erau angajați" (în cazul polițiștilor) ar fi "cântărit" considerabil la luarea deciziei de arestare.
De altfel, în mare parte, motivarea care vrea să justifice arestarea forțată, spun unii, a celor 14 suspecți nu cuprinde decât o rearanjare a frazelor, multe luate chiar cu copy-paste, din propunerea de arestare ori rezoluția de începere a urmăririi penale (ambele redactate de procurori). La toate acestea, se adaugă o reinterpretare, aceea a judecătorului Monica Tănase, a interceptărilor telefonice.
"Există indicii privind o activitate infracțională continuată, la care fiecare și-a adus mai mult sau mai puțin contribuția, rezultă legături și înțelegeri între inculpați care nu necesitau nici măcar explicații, ci pur și simplu un telefon cu un mic detaliu de identificare al șoferului contravenient, colegul înțelegând despre ce este vorba" - spune judecătorul.
Printre cei mai periculoși ar fi, tot potrivit magistratului Tănase, Daniel Andrei Mircea și Elvin Cadîr, "care au furnizat informații inculpatului Lupu Alexandru (...), informații care erau secrete de serviciu și parveneau astfel unei persoane bănuite de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie", cât și Gigi Cristian Rușescu, doar că alături de ei plătesc și alți opt agenți de poliție, care sunt considerați ca având același grad de pericol social.
"Acesta (n.r. - Rușescu) apare făcând cele mai numeroase intervenții la colegii săi, iar pe de altă parte, în calitatea sa de apărător al ordinii publice își sfătuiește prietenii care au comis uneori accidente grave soldate cu decesul victimei, vătămări sau distrugeri materiale, să fugă de la locul accidentului, să mănânce ceva înainte de testarea cu aparatul Drager spre a nu fi depistați cu alcoolemie sau să pretindă că la volan, la momentul producerii accidentului, s-a aflat o altă persoană" - spune judecătoarea în motivare.
Recursul polițiștilor se va judeca mâine, de la ora 10, la Curtea de Apel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3219 secunde