Doar cinci polițiști rutieri în stradă, la Constanța, restul în concediu fără plată

3435
Doar cinci polițiști rutieri în stradă, la Constanța, restul în concediu fără plată - 9dab9b6917d37dba5cb6d897f9649cc5.jpg
Județul Constanța este cel de-al doilea ca mărime din România, atât ca număr de locuitori, dar și ca activitate economică. Zeci de mii de autoturisme se perindă zilnic pe șoselele constănțene, însă polițiștii rutieri care ar trebui să asigure fluidizarea și siguranța traficului sunt aproape inexistenți.
Cu toate acestea, doar cinci polițiști rutieri, pe schimb, se află zilnic în stradă în municipiul Constanța, în timp ce drumurile din județul Constanța sunt supravegheate doar de șase oameni ai legii. Ceilalți sunt în concediu fără plată.
În cadrul Serviciului de Poliție Rutieră al județului Constanța sunt angajați, în momentul de față, 116 agenți și 14 ofițeri, dintre care, însă, doar 60 lucrează efectiv în stradă. Restul fie au sarcini administrative, activități de dispecerat, fie sunt suspendați pentru acte de corupție. Amintim că nu mai puțin de 34 de polițiști rutieri sunt cercetați în momentul de față de procurori pentru diferite infracțiuni, ei fiind astfel automat suspendați din funcții.
Potrivit subinspectorului Marius Ghiță, doar 60 de polițiști rutieri acționează în stradă, însă ei sunt împărțiți în schimburi, unii au concedii, iar acum o parte dintre ei sunt în concediu fără plată.
"Cinci polițiști pe schimb se află în stradă în municipiul Constanța, iar alți șase pe întreg județul. Ei trebuie să fluidizeze circulația rutieră, să constate contravențiile și infracțiunile din trafic, să întocmească procese verbale. Sunt foarte puțini, dar nu avem ce face. La Biroul Drumuri Naționale și Europene am, în momentul de față, șase oameni pe schimb, câte unul pe fiecare drum național. În mod normal sunt câte doi, însă ceilalți sunt în concediu fără plată", ne-a declarat Marius Ghiță, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Poliției Rutiere.
În organigrama de funcționare a acestui Birou ar mai fi nevoie de patru polițiști, însă toate posturile sunt blocate din cauza crizei economice. Ar mai exista și varianta aducerii de cadre din alte structuri, însă întreaga instituție se confruntă cu problema lipsei de personal, așa că sunt puține șanse de reușită.
Deși este al doilea județ al țării la toate capitolele, numărul polițiștilor rutieri este de două ori mai mic în comparație cu alte unități administrative importante ale țării. Spre exemplu, în cadrul Biroului de Poliție Rutieră al județului Constanța activează 116 agenți și 14 ofițeri, în timp ce Clujul are 29 de ofițeri și peste 200 de agenți. Aceeași situație se înregistrează în Brașov (25 de ofițeri și 200 de agenți) sau Prahova (30 de ofițeri și peste 200 de agenți), județe care au un profil turistic asemănător cu cel al Constanței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2987 secunde