Polițiștii din Kogălniceanu au pierdut "meciul" cu frații Caratană

292
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins, ieri, recursul declarat de procurori, după ce magistrații de la Judecătoria Constanța respinseseră propunerea de arestare preventivă formulată împotriva fraților Mișu și Mihăiță Caratană.
Drept urmare, se poate spune că polițiștii din localitatea Mihail Kogălniceanu au pierdut "meciul" deoarece aceștia nu au fost arestați.
Frații Caratană se află în conflict cu oamenii legii din Mihail Kogălniceanu de mai mult timp, deoarece primii i-au obstrucționat de mai multe ori pe polițiști să-și facă meseria așa cum cere legea.
Drept urmare, în cursul zilei de vineri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au formulat propunere de arestare preventivă pe numele lui Mișu Caratană, de 45 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu. El este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. De aceleași infracțiuni este acuzat și fratele acestuia, Mihăiță Caratană, de 41 de ani, dar acesta este de negăsit, astfel că s-a cerut arestarea lui, dar în lipsă.
La începutul acestei luni, Adrian Scrioșteanu, din Năvodari, a sunat la poliție, spunând că în zona Palazu Mic a surprins pe o solă de rapiță, mai multe capre care i-au distrus cultura. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și l-au găsit pe Dumitru Croitoru, îngrijitorul animalelor, care a fost dus la sediul poliției pentru identificare, deoarece nu avea niciun act de identitate. Luat la întrebări de oamenii legii, ciobanul a spus că a strigat la capre să nu intre pe sola respectivă, însă ele nu l-au ascultat.
Potrivit anchetatorilor, în timpul verificărilor, în sediul poliției au intrat proprietarii caprelor, Mișu și Mihăiță Caratană, ambii din localitate, care au încercat să-l scoată din sediu pe îngrijitorul animalelor, fără acordul polițiștilor.
Oamenii legii au intervenit ca să-i oprească, însă frații Caratană au început să-i înjure și să-i amenințe pe șeful Poliției din Mihail Kogălniceanu, subcomisarul Laurențiu Carp, subinspectorul Marian Enache, agentul șef Cristian Nazarovici și agentul Dana Camelia Gheorghe. După cum precizează anchetatorii, în propunerea de arestare preventivă, comportamentul violent al fraților Caratană se manifestă de mai mult timp față de oamenii legii din localitate, dar și față de alte persoane din Kogălniceanu.
Procurorii susțin că ei nu se află la primul conflict, cei doi făcând de mai multe ori scandal în localitatea Mihail Kogălniceanu.
Potrivit anchetatorilor, de fiecare dată polițiștii au intervenit pentru aplanarea conflictelor, însă frații Caratană au sfidat oamenii legii, de multe ori înjurându-i și chiar bruscându-i.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5797 secunde