Cum a ajuns un fost agent de circulație, șef la Poliția de Frontieră Constanța

5873
17
Cum a ajuns un fost agent de circulație, șef la Poliția de Frontieră Constanța - comisarsefdumitruradu-1315952378.jpg

Vești bune sau mai puțin bune pentru polițiștii de frontieră din Constanța. După ce au stat o perioadă fără șef de instituție, iată că reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române au decis că este timpul ca cineva să preia frâiele instituției, după plecarea celui care fusese delegat la conducerea IJPF Constanța, comisarul șef Dumitru Gagoș Făină. La rândul lui, acesta l-a succedat în funcție pe comisarul șef Adi Octavian Tobă care, momentan, se află în plin proces cu instituțiile statului care l-au demis din funcția de conducere a IJPF Constanța.
Drept urmare, IGPR l-a delegat la conducerea Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța pe comisarul șef Dumitru Radu.
Noul șef este cunoscut de cei mai mulți dintre polițiștii de frontieră constănțeni deoarece a fost directorul Școlii de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Constanța. După desființarea instituției de învățământ, Dumitru Radu a preluat conducerea Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Brăila.
El are 43 de ani, este căsătorit, are un copil și este din Cumpăna.
"Am fost împuternicit la comanda Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Constanța, însă nu pe o perioadă determinată. Știți cum este: împuternicirea poate înceta oricând. În momentul de față suntem foarte preocupați de reorganizarea Poliției de Frontieră", a declarat comisarul șef Dumitru Radu, pentru "Cuget Liber".
El a precizat că va veni la Constanța imediat cum termină de predat gestiunea de la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Brăila.

De la subofițer la ofițer
Despre noul șef al IJPF Constanța, Dumitru Radu, se poate spune că a pornit de jos în activitatea profesională, însă a avut ambiția de a ajunge cât mai sus și, în acest sens, s-a specializat în mai multe domenii. Inițial, el a fost un simplu agent de circulație la IPJ Constanța. Mai exact, la vârsta de 23 de ani, adică în anul 1991, a fost angajat ca subofițer la Circulație, unde a lucrat până în anul 2000, după care a fost mutat ca subofițer operativ la SEIP Constanța până în anul 2002. Ulterior, timp de un an, a fost șeful biroului cetățeni români cu domiciliul în străinătate din cadrul Serviciului Pașapoarte.
Din 2003 și până în 2006 a lucrat ca ofițer în cadrul IPJ Constanța, unde a îndeplinit diferite funcții din cadrul Birourilor Drumuri Naționale și Europene, Implementări Abateri, Restituiri Permise de Conducere și Certificate de Înma-triculare.
La data de 15 iulie 2006, Dumitru Radu a fost numit director la Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră Constanța. După desființarea acesteia, a fost detașat la Brăila, unde a preluat conducerea Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Brăila.

Cine are carte își face parte
În ceea ce privește studiile noului șef al IJPF Constanța, Dumitru Radu a absolvit în 1991, Școala de agenți de poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. În 2001, el a terminat Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza - Facultatea de Drept. A urmat un curs postuniversitar cu specializarea "Științe Penale", în anul 2002, iar în 2003 a absolvit și Facultatea de Psihologie din cadrul Universității "Ovidius" Constanța.
În anul 2007 a obținut atestatul cu drept de liberă practică în psihologie aplicată în domeniul securității naționale, psihologia muncii și cea a transporturilor. Tot în 2007 a făcut două cursuri postuniver-sitare unul de management și altul de pregătire a personalului didactic.
Ambițiile nu s-au oprit aici, iar în perioada 2008-2010 a urmat un curs de masterat la Facultatea de Psihologie a Universității Ovidius.
Preocupat, din ce în ce mai mult, de perfecționare, în perioada 2009-2010, el a studiat și la Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București.
În anul 2010 a mai obținut două certificate, unul de formator la Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților și un alt certificat European Computer Driving Licence.
Comisarul șef Dumitru Radu cunoaște trei limbi străine, respectiv, engleza, franceza și turca, însă, cel mai important pentru noua funcție va fi modul de a se înțelege cu subordonații.



Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tanti Gabi de la Cluj
14 septembrie 2011
Fara bartid,nu faci nimic

Ati uitat(prin omisiune) sa spuneti si din ce partid este(nu formal,ca nu e voie-simpatizant eventual) !!!! Restul,cu facultatile!!clara traba(vezi si Bac-ul de anul acesta)-bani sa ai!!

dan
14 septembrie 2011
fara

radule la mai mare.o sa ai si prieteni dar sa te tii bine ca dusmani o sa ai cu duiumul.iar chestia cu partidul cade pentru ca la putere s-au perindat mai multe partide in perioada sau perioadele cand tu avansai in grad si functie

Radulescu-Motru
14 septembrie 2011
Doctor Docent Gabor Vasile

Mare minunea in MAI?! De atatea scoli si diplome cand p* mea mai prinzi si traficantii?! S-au te-ai scolit pe banii lor? NU S-A INTELES BINE, MAI NU E INSTITUT DE CERCETARE E INSTITUTIE DE INFUNDAT TRAFICANTII

Avram Iancu
14 septembrie 2011
D.R.

traiasca partidul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ai carnet de partid, ia si promovarea!!!

mihai I.
14 septembrie 2011
bravo

Felicitari ptr articol este foarte documentat. Si va mai felicit pentru ceva stimata autoare. Faptul ca ati detaliat informatiile. Daca ati fi spus simplu are doua facultati si mai multe masterate sigur s-ar fi gasit cineva sa spuna ca le-a facut la Spiru Haret sau la Saguna. Asa, se poate observa ca omul este serios si chiar ambitios sa ajunga unde a ajuns. Felicitari si noului sef si il asteptam cu bucurie sa faca ordine la IJPF Constanta.

unu
14 septembrie 2011
cateii

@mihai I: deja ati inceput sa va gudurati pe langa noul stapan, jagardelelor...vorba aia: niste catei!

Constantean
14 septembrie 2011
Era sa cad pe spate!!!

Din articolul "foarte bine documentat"se constata cu uimire cum individul, in perioada 1998-2003, facea patru lucruri aproape concomitent: era student la Academia A.I.Cuza din Bucuresti, era student la Universitatea Ovidius, urma un curs postuniversitar si era si subofiter la circulatie in Constanta. Saracu`Einstein se rasuceste in mormint de invidie.

corsarul
14 septembrie 2011
Agentul de circulatie va va conduce prin Spatiul Schengen

L-a atat de mic cap unde au patrus atatea informatii de la la atatea masterate post universitare si facultati ?Cand lui nu i-a placut scoala de mic si a a ales spaga de la circulatie ca altfel facea scolile acestea la timpul lor.Si scola de la Campina a prins-o pe ultima suta si aceea incompleta dar de asa ereau vremurile atunci si tara avea nevoie de politisti acum dai incolo ca au suparat "primul om in stat".Pai ce persoana mai potrivita decat agentul de circulatie trebuia gasita.Din multitudinea de studii n-a retinut decat procesul verbal de contraventii si nici pe acel bine si s-a testeze oameni cu alcoltestul,in rest varza sau pamant de flori.Averea este fabuloasa pentru un slujbas la stat dar ANI doarme.Traiasca partidulsi colegi de studii de la Colegiul de Aparare ca pe inaintasul sau l-au dat afara de bun ce era si ala dar n-a avut spaga lui Radu ,asta e.Sucesuri in activitate ca in rest rezolutii pe documente "sa se rezelve conform ordinelor si dispozitiunilor stie si un biet agent de pe fasie.

coada
15 septembrie 2011
pentru corsarul care prin curte mi se spune vasilica trompeta

butivanule gras,jegos,agramat,incompetent de esti,numai de mizeri te ti,dar stai linistit ca iti vine randul cat de curand.

Agentul constatator
15 septembrie 2011
Uraaa!Incompetenta triumfa iar si iar......

...Ca de fiecare data, seful unui inspectorat e imputernicit/numit in baza principiilor sanatoase ale cumetriei si a diverselor interese patrimoniale in dauna trambitatelor calitati manageriale...Individul acesta are un comportament care l-ar infiora pana si pe un nazist, iar de caracter nu are rost sa vorbim...A mai distrus un colectiv ridicand delatiunea la rang de principiu...NICIODATA nu sunt promavati cei care muncesc in sistemul asta de rahat...Ma bucur ca sunt roman...

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5579 secunde