Cum a rămas un român fără 180.000 de EURO în cont: „Bărbatul a văzut un anunț pe internet...”

1457
Cum a rămas un român fără 180.000 de EURO în cont: „Bărbatul a văzut un anunț pe internet...” - ataccibernetice1496068160558-1-1713788825.jpg
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita face din nou un apel către cetățeni, reamintindu-le că a crescut simțitor numărul infracțiunilor online cu investiții fictive.


Zeci de cazuri s-au înregistrat la nivel național de la începutul anului, iar într-unul dintre acestea, prejudiciul este unul uriaș: peste 180.000 de euro.


Este vorba despre un bărbat din Harghita, care a suferit această pagubă într-un caz de fraudă cu investiții fictive.


„În ciuda eforturilor constante de a informa şi preveni, poliţiştii continuă să primească sesizări de la persoane care devin victime ale unor astfel de scheme frauduloase. De la începutul acestui an şi până în prezent, Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Harghita a înregistrat peste 30 de cazuri de fraude în domeniul investiţiilor fictive, cu pagube care au depăşit suma de 180.000 de euro într-un singur caz”, a precizat Biroul de Presă al IPJ Harghita, potrivit Agerpres.


Potrivit polițiștilor, bărbatul a văzut un anunț pe internet și a decis să investească într-o platformă de investiții care era „prea bună pentru a fi adevărată”, însă acest lucru nu i-a atras atenția, potrivit gandul.ro


El a rămas fără o sumă enormă în conturi: peste 180.000 de euro.


„Din primele cercetări efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că acesta, în urma vizionării unui anunţ de pe o reţea de socializare, care promova o platformă de investiţii ce promitea un randament de profitabilitate ridicat, a decis să investească pe acea platformă, oferindu-le acces la telefonul personal unor «analişti financiari» prin intermediul unei aplicaţii de control la distanţă (Any Desk). Ulterior, din contul acestuia au fost efectuate tranzacţii în sumă de peste 180.000 euro”, se arată în informarea IPJ Harghita.


Poliţiştii atrag atenţia că modul de operare al infractorilor „este unul sofisticat şi manipulativ”, aceştia folosind renumele unor companii sau persoane publice cunoscute pentru a atrage victimele în capcana lor.


„Infractorii contactează potenţialele victime prin intermediul mediului online, promiţându-le câştiguri rapide şi cu un randament extrem de mare. Aceştia se folosesc de reclame pe platformele de socializare pentru a promova iluzia câştigurilor uşoare. Victimele sunt apoi îndemnate să descarce aplicaţii de control la distanţă, cum ar fi «Any Desk», prin intermediul cărora infractorii preiau controlul asupra datelor bancare şi personale ale acestora”, mai transmit polițiștii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2669 secunde