Ecograf de ultimă generație pentru copiii cu boli grave din judeţul Constanţa

357
Ecograf de ultimă generație pentru copiii cu boli grave din judeţul Constanţa - ecograf-1713788141.jpg

Articole de la același autor

Asociația „Dăruiește Aripi”, cu sprijinul unei firme private a donat, recent, un ecograf de ultimă generație pentru Secția de Oncologie pediatrică din Constanța, aparat care va deservi anual peste 300 de copii cu boli grave.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei, echipamentul donat valorează 60.000 de euro şi este extrem de util pentru realizarea investigațiilor ecografice realizate în cadrul secției de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Constanța.

„Secția de onco-hematologie pediatrică este unul dintre proiectele noastre cele mai dragi. Suntem alături de copiii de aici, de mamele lor, vrem să le oferim cele mai bune servicii pentru a trece cât mai ușor peste perioada poate cea mai grea din viața lor. Ecograful poate fi utilizat atât la copii, pentru a investiga cazurile de cancer, de hematologie malignă și non-malignă sau de reumatologie, cât și la adulți, pentru patologii hematologice”, a declarat președintele „Dăruiește Aripi”, Alina Pătrăhău.

La rândul său, managerul SCJU, Ionuţ Cornel Ionescu a declarat următoarele: „Gestul dumneavoastră aduce lumină şi speranţă pentru micuţii noștri pacienți și familiile lor și, totodată, ne sprijină pe noi, toţi cei care îi susţinem în lupta cu aceste patologii complexe”. Precizăm că secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a fost construită de „Dăruiește Aripi” în urmă cu zece ani, exclusiv din donații. În 2023 aceasta a atins un vârf de activitate, găzduind un total de 107 pacienți onco-hematologici și 257 de pacienți cu afecțiuni reumatologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3506 secunde