Cum ajung constănțenii victime ale tâlhărilor

169
1
Cum ajung constănțenii victime ale tâlhărilor - 17septembriepreveniretalharie-1379412891.jpg

Articole de la același autor

Fiecare persoană ar trebui să poată merge oriunde fără a-i fi pusă în pericol siguranța personală. Oamenii se deplasează zi de zi fără să se gândească la faptul că pot exista circumstanțe în care se pot întâmpla evenimente neplăcute, susțin polițiștii constănțeni. Odată cu anotimpul rece, crește numărul unor infracțiuni specifice, precum smulgerea de telefoane mobile, poșete, etc. 

Referitor la condițiile ce favorizează comiterea acestor fapte, reprezentanții Poliției Constanța au afirmat: "În general, infractorii acționează asupra persoanelor care se deplasează la ore târzii, pe trasee neiluminate, izolate, asupra persoanelor care folosesc telefonul mobil pe stradă și sunt concentrate asupra convorbirii și persoanelor aflate în stare de ebrietate, acestea fiind uneori urmărite chiar din localurile publice".

Sfaturi de la polițiști:

- După lăsarea întunericului, este bine să evitați deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate și necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri etc. și nu expuneți la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare.

- acă deplasarea este absolut necesară, este recomandat să apelați la taximetre autorizate.

- Manifestați atenție asupra bunurilor și persoanelor din jurul dumneavoastră.

- Când vorbiți la telefonul mobil pe stradă, fiți atenți la persoanele din jur și observați-le reacția.

- Dacă observați că sunteți urmăriți, traversați strada pentru a vă confirma suspiciunile, iar dacă vă simțiți în nesiguranță, intrați în cel mai apropiat magazin, cereți sprijinul persoanelor de pe stradă sau sunați la ușa unei locuințe.

- Poșeta sau geanta trebuie protejate cu mâna, având sistemul de închidere îndreptat spre corp.

- Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acționați prompt și alertați persoanele din imediata apropiere.

- Opuneți rezistență numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunțați la obiectele pretinse de infractor.

- Nu consumați în mod excesiv băuturi alcoolice în localuri publice deoarece puteți deveni victime în astfel de împrejurări.

- Nu fiți indiferenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră! Indiferența, neatenția și consumul excesiv de alcool vă pot transforma în victime ale unor infracțiuni!

- Luați atitudine față de manifestările antisociale și nu protejați infractorii prin tăcere. Gândiți-vă că următoarea victimă puteți fi chiar dumneavoastră!

- Ori de câte ori sunteți victima unei infracțiuni, sau martor ocular în asemenea împrejurări, nu ezitați să anunțați imediat Poliția – tel. 112. Protejând infractorii prin tăcere îi ajutați să comită și alte fapte.

Pentru situațiile de urgență în care este amenințată siguranța dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situații în care legea o impune, apelați numărul unic de urgență 112.

Comentează știrea

Enache
17 septembrie 2013
TALHARI

EUTANASIATI SI TALHARII. ASA NE VOM LINISTII CU TOTII VA EGALITATE INTRE SPECII SI NIMENI NU AR MAI COMENTA.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 August 2013
Stire din Eveniment : Femei TÂLHĂRITE în plină stradă
Pagina a fost generata in 0.6064 secunde