Cum ajung mașinile furate din Europa la Constanța

468
Cum ajung mașinile furate din Europa la Constanța - cumajungmasinile-1402504663.jpg

Articole de la același autor

Doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați cu mașini furate. În fața polițiștilor, ambii "s-au făcut că plouă", spunând că habar nu aveau de acest lucru.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu polițiștii constănțeni au desfășurat o acțiune pentru combaterea traficului internațional cu autoturisme furate. Astfel, oamenii legii au identificat, pe raza orașului Eforie, un Volkswagen Tiguan cu numere provizorii, despre care polițiștii dețineau informații că este furat. Șoferul mașinii, un bărbat de 44 de ani, din Constanța, le-a declarat polițiștilor că a cumpărat mașina de la un cetățean român stabilit în Italia. Acesta a precizat că a dat 6.500 euro pe autoturism și că nu știa că este furat.

Al doilea autoturism furat a fost depistat atunci când un tânăr de 19 ani s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Vama Veche, la volanul unui BMW 318 cu numere de Italia. Oamenii legii au descoperit faptul că mașina figurează în baza de date ca fiind furat din Italia. De asemenea, aceștia au stabilit că certificatul de inspecție tehnică periodică este fals.

Șoferul, domiciliat în municipiul Mangalia, le-a declarat polițiștilor că a cumpărat mașina în urma unui anunț pe internet, de la un cetățean român. Acesta le-a povestit oamenilor legii că a oferit la schimb mașina lui, un Opel, și că nu știa că mașina este furată.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate, pentru continuarea cercetărilor, valoarea celui de lux marca Volkswagen fiind de aproximativ 20.000 euro, iar cel de-al doilea a fost evaluat la 1.500 euro.

Bărbatul de 44 de ani s-a ales cu dosar penal pentru tăinuire prin primirea, dobândirea, transformarea ori înlesnirea valorificării unui bun, de către o persoană care fie a cunoscut, fie a prevăzut din împrejurările concrete că acesta provine din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, chiar fără a cunoaște natura acesteia, iar cel de-al doilea șofer s-a ales cu dosar penal pentru complicitate la furt și uz de fals. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7086 secunde