Cum au făcut doi indivizi "afaceri" cu fonduri europene

377
Cum au făcut doi indivizi

Articole de la același autor

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, au dispus măsura arestării preventive, în lipsă, pe o perioadă de 30 de zile a lui Adrian Iacobescu și a lui Claudiu Iacobescu.

Anchetatorii spun că, în cursul anului 2012, cei doi, împreună cu Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA Constanța și arestat preventiv în prezent, au constituit un grup infracțional organizat pentru a comite mai multe infracțiuni.

Astfel, cei doi aveau sarcina de a racola persoane cu statut social mo-dest care să fie folosite pentru formularea cererilor unice de plată, de a falsifica adeverințele din care să rezulte că aceste persoane exploatau teren în județul Constanța, dar și de a retrage sumele de bani plătite în contul acestora. În realitate, presupușii fermieri erau persoane fără adăpost, provenite din centrele de plasament, racolate și folosite de funcționarul respectiv numai pentru a obține ilegal fonduri, pe baza unor documente falsificate, în numele persoanelor respective, acte ce atestau că aceștia dețineau și lucrau terenuri agricole.

Ionescu era cel care a întocmit cererile unice pe suprafață, pe care apoi le-a înregistrat ulterior la instituția unde lucra și a atestat că aceste documente corespund realității, contribuind astfel în mod esențial la efectuarea plăților de către APIA Constanța.

"Toată această schemă elaborată a fost de natură să asigure succesul operațiunii frauduloase, păgubitoare pentru bugetul general al Uniunii Europene dar și pentru bugetul de stat, dar și să diminueze descoperirea ei și tragerea la răspundere penală a autorilor", precizează reprezentanții DNA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Din Parlament...direct în arest
Pagina a fost generata in 0.5977 secunde