UPDATE - Șefa DIICOT , Alina Bica, URMĂRITĂ PENAL pentru ABUZ ÎN SERVICIU

2332
1
UPDATE - Șefa DIICOT , Alina Bica, URMĂRITĂ PENAL pentru ABUZ ÎN SERVICIU - alinabicaguvern-1416514039.jpg

Articole recomandate

UPDATE - Alina Bica, șefa DIICOT, ar fi fost luată, cu mandat de aducere de pe stradă, pentru a fi audiată la sediul DNA, potrivit unor surse dcnews.ro.


UPDATE - Direcția Națională Anticorupție a cerut Consiliul Superior al Magistraturii mandat de arestare preventivă pentru șefa DIICOT, Alina Bica.

Potrivit surselor citate de realitatea.net, o comisie din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, constituită în 2011, a aprobat despăgubirea lui Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoș, pentru un teren din București care nu îi mai putea fi retrocedat în natură. Astfel, comisia respectivă ar fi aprobat plata către Stelian a 150 de milioane de euro, pentru acest teren care fusese supraevaluat. Din comisie au făcut parte, potrivit surselor citate, actuala șefă a DIICOT Alina Bica, Dragoș Bogdan, fost vicepreședinte al ANAF, și Lăcrămioara Alexandru, care a fost deja reținută în acest dosar.


Alina Bica a fost audiată joi seară la DNA pentru că ar fi făcut parte dintr-o comisie din ANRP, care ar fi aprobat, în 2011, despăgubirea lui Gheorghe Stelian cu 150 de milioane de euro pentru un teren din Capitală care a fost supraevaluat, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Consiliul Superior al Magistraturii, care avizează percheziționarea și măsurile preventive în cazu magistraților, nu a făcut, niciun fel de precizare despre o eventuală solicitare din partea DNA referitoare la Bica.


Bica a fost recent în atenția publică, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, după ce a apărut într-o serie de fotografii alături de Elena Udrea, la Paris. Fotografiile respective au apărut, timp de câteva ore, pe un site, unde nu au mai putut fi apoi accesate.

Alina Bica este șefa DIICOT din mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiției de atunci, premierul Victor Ponta, scrie mediafax.ro.

Comentează știrea

Zizi
21 noiembrie 2014
DNA

Ia uitati-va fratilor ce surpriza placuta ne face DNA de black Friday: Sefa de la DIICOT prinsa cu ocaua mica. De fapt ocaua nu e chiar mica, ci dimpotriva, e mare cat casa liftului nefiind vorba de o ciordeala en-detail, ci de una en gros. Domnu'Primar, daca ajungeti la putere, sa nu desfintati dom'le DNA-ul, asa cum ati spus in numeroase randuri! Pentru ca ia uitati ce de mai lucruri bune face acest DNA, si ne umple casele de bucurie. Acum 2 zile sefa acestui Departament, Codruta Kovesi, spunea intr-un interviu, printre altele, ca se urmareste cu deosebita atentie recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. De asemenea se plangea de lipsa de spatiu in Institutia pe care o conduce. Cineva pe un post de TV spunea, ca ar fi bine ca urmatorul sediu DNA sa fie in locul Antenei 3 in Baneasa. E tare rau de tot chestia asta. Va dati seama cum i-ar pica asta Varanului Voiculescu? Ce ironie! Acum vedeti de ce in campania electorala s-a batut multa moneda pe desfiintarea sau restructurarea DNA-ului? D-aia

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Noiembrie 2014
Stire din Eveniment : Din Parlament...direct în arest
Pagina a fost generata in 1.55 secunde