Razie de amploare în Constanța

Cum au făcut polițiștii constănțeni 100.000 de lei în week-end

1159
2

Municipiul Constanța, dar și șoselele din județ au fost împânzite de polițiști în week-end. Cu mic, cu mare, oamenii legii au ieșit în stradă: au verificat sute de mașini, și-au făcut apariția în baruri și au verificat inclusiv unitățile unde sunt suspiciuni că se vând etnobotanice.

Organizarea de razie este o bună metodă pentru a-i prinde pe cei care încalcă legea. La această concluzie au ajuns și polițiștii constănțeni, mai ales după ce, luna trecută, Secția 4 Poliție și Poliția Municipiului Constanța au organizat două acțiuni încununate de succes.
Drept pentru care, vineri și sâmbătă, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a organizat o nouă razie, dar de data aceasta de o mai mare amploare. Peste 600 de lucrători au ieșit în stradă; dintre aceștia, 462 de agenți și ofițeri din cadrul IPJ Constanța, de la toate structurile: Rutieră, Ordine Publică, Investigații Criminale, Crimă Organizată etc. Au participat, de asemenea și jandarmi și polițiști de la Garda de Coastă.

Șoferii indisciplinați, principalii vizați
Au fost organizate zeci de razii, atât în municipiu, cât și pe drumurile județene, a fost dublat numărul patrulelor în special în preajma școlilor și a barurilor; în primul caz, pentru a prevenirea furturilor din buzunare și a tâlhăriilor, dat fiind că minorii sunt victimele predilecte ale acestor infracțiuni, iar în al doilea rând, pentru preîntâmpina eventualele scandaluri, având în vedere și apropierea sărbătorilor pascale.
Iată cum arată, în cifre, acțiunea în forță organizată de Poliția Constanța, conform statisticii realizate de polițiști după ce au tras linie: 326 de controale realizate, dintre care peste o sută la unități supravegheate de firme de pază și securitate (au fost testați timpii de reacție ai firmelor respective, având în vedere jaful armat de la Sanpaolo, când agenții de pază au ajuns cu întârziere după apăsarea butonului de panică); 88 de filtre în trafic organizate, ocazie cu care au fost oprite sute de autoturisme.
Ce s-a descoperit și ce măsuri s-au luat? Potrivit oamenilor legii, au fost constatate 40 de infracțiuni, dintre care 12 de natură economico-financiară, zece la regimul circulației rutiere, soldate cu reținerea a zece permise auto și a șase certificate de înmatriculare; totodată, 40 de persoane s-au ales cu dosare penale. Au fost aplanate peste 30 de scandaluri, la barurile din mediul rural, au fost descoperiți doi indivizi dați în urmărire internațională și unul care ar fi trebuit să se afle la închisoare, având un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. De asemenea, au fost descoperite și confiscate numeroase arme albe - potrivit oamenilor legii, foarte mulți șoferi păstrează în mașină arme albe sau bâte, spunând că o fac pentru protecția lor; ba chiar, asupra unuia dintre ei a fost găsit un pistol cu gaz.
O altă măsură, care îi va determina pe constănțeni să se gândească de două ori înainte de a încălca legea, a fost aplicarea de amenzi consistente. Astfel, au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 100.000 de lei. Printre cei sancționați, s-au remarcat șoferii, în special pentru portul de arme albe, pentru că nu aveau centura de siguranță sau pentru că au depășit viteza maximă legală.

Etnobotanice la sex-shop
La acțiune, au participat și ofițerii de la Crimă Organizată, care au descins la un sex-shop de pe Bulevardul Tomis, la care au mai descins în nenumărate rânduri. Ca și în trecut, și de această dată au găsit etnobotanice: 236 de plicuri cu substanțe psihoactive, inscripționate Blind Heat și Special Gold, erau la vânzare, având prețuri cuprinse între 15 și 20 de lei. Produsele au fost confiscate, iar angajatul care le comercializa s-a ales cu dosar penal.

Astfel de acțiuni de amploare vor mai fi organizate și în viitorul apropiat, au atras atenția reprezentanții Poliției Constanța, în vederea asigurării unui climat de siguranță și liniște în perioada sărbătorilor pascale.



Comentează știrea

cetatean
9 aprilie 2012
abuzuri abjecte prezentate drept fapte de glorie

Pina nu de mult , cotrobaitul in masina personala putea fi facut numai cu avizul procuraturii si asta numai in situatii speciale (furturi de arme, etc). Acum cotrobaitul prin masina personala, in stilul borfasilor care-si buzunaresc victimele, e la ordinea zilei. Un briceag pe care-l folosesti sa-ti tai o felie de piine sau sa-ti deschizi o conserva, te transforma intr-un infractor. Nu mai vorbesc ca poti fi nevoit sa duci dintr-un loc in altul obiecte utile: coasa, furca, secera, topor, etc., etc.Romania are cea mai meschina, imbecila si anticetateneasca lege a armelor din Univers, lege votata la comanda de somnoroase pasarele. Practic, conform acestei antilegi, orice obiect ascutit sau contondent ( surubelnita, ciocan, etc.) permite cotrobaitorilor sa-ti faca cadou un dosar penal. Scopul acestei antilegi nu e instaurarea ordinii asa cum se incearca sa se prezinte lucrurile, scopul ei real e instaurarea terorii, deoarece cetateanul corect e predat legat la miini in miinile infractorilor, deoarece cetateanul corect este ridiculizat prin faptul ca i se face perchezitie in masina fara nici un motiv rationl.

masina cu soldati
13 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6344 secunde