Cum circulăm cu mașina în condiții de iarnă

386
1
Cum circulăm cu mașina în condiții de iarnă - cumcirculamconditiideiarna-1419871090.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere că vremea rece s-a instalat cu pași repezi la Constanța, polițiștii le reamintesc șoferilor regulile de bază cu privire la pregătirea mașinilor, conduita în trafic și, de asemenea, amenzile la care se pot aștepta șoferii care nu respectă regulile. 


Anvelopele "all seasons" nu sunt acceptate 
Singurele anvelope de iarnă acceptate sunt cele inscripționate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S". În această categorie nu intră cele pe care scrie doar "all seasons". Amenda pentru nerespectarea prevederilor legale este de la nouă la 20 de puncte amendă, respectiv între 810 și 1.800 lei, iar sancțiunea contravențională este însoțită și de reținerea certificatului de înmatriculare. La reținerea certificatului de în-matriculare sau de înregistrare, polițistul rutier eliberează conducătorului auto o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. 


Ce spun polițiștii? 
Poliția Rutieră vine în ajutorul conducătorilor auto cu recomandări pentru sezonul rece. Astfel, oamenii legii spun că orice șofer ar trebui să folosească corespunzător atât sistemul de iluminare, semnalizare, cât și cel de climatizare și dezaburire. Foarte important de reținut este ca, pe perioada sezonului rece, mai ales atunci când șoseaua este acoperită cu polei, zăpadă sau gheață, șoferii trebuie să nu bruscheze comenzile mașinii și, de asemenea, să folosească cu preponderență frâna de motor. De asemenea, conducătorii auto trebuie să fie atenți ca ștergătoarele să fie funcționale pentru a nu întâmpina dificultăți în caz de lapoviță sau ninsoare. În plus, în cazul unor căderi masive de zăpadă, care vor impune închiderea sau restricționarea temporară a accesului pe anumite drumuri, șoferii trebuie să respecte indicațiile polițiștilor rutieri sau a semnalizării corespunzătoare. 


Mai mult decât atât, polițiștii rutieri consideră că șoferii ar trebui să circule cu o viteză care să nu depășească 30 de kilometri pe oră în localități și 50 de kilometri pe oră în afara lor, atunci când șoseaua este acoperită cu gheață, polei, mâzgă sau zăpadă bătătorită. 


"Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculelor în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite", afirmă polițiștii. 


Comentează știrea

Stanciu Adrian
2 ianuarie 2015
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. pentru mai multe detalii despre cum se joaca si pasii care trebuiesc urmati: YM: stanciuadrian33 sau email

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3016 secunde